Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz Pakmara #66352 üzenetére

    1.) De. Ezért is halt ki az elképzelés ~2000 környékén. Akik ennyire extrémet akartak, azok sokkal kedvezőbb fogyasztássla kapták meg kompresszoros hűtés formájában.
    2.) Páralecsapódás egészen pontosan akkor jön elő, ha harmatpont alá hűtesz. Ez egy 3-ismeretlenes egyenlet, ami függ a nyomástól, a hőmérséklettől és a páratartalomtól. Az említett hűtéssel azért nem jön elő, mert a ráaggatott "okos" szabályozás több ponton is méri önmaga és a környezet hőmérsékletét, így nem engedi önmagát harmatpont alá hűteni.

    De ahogy Aljasvip is írja, 200W-ot zabál a peltier, amivel további 200W-ot mozgat a CPU oldalról a víz oldalra. Ezzel effektíve megduplázod a CPU fogyasztását és a ledandó hőt is.

    Az elmúlt 20 évben -tudtommal- semmilyen előrelépés nem történt a peltier-elemek hatásfokával kapcsolatban, így csak olyan helyeken alkalmazzák, ahol feltétlenül szükség van rá. Ellentétben a korábban felhozott kompresszoros hűtéssel, ezek mégiscsak beleférnek 2-6mm-es vastagságba...

    Én egy másik fórumon ellőttem azt a poént, hogy mivel az SLI/CF meghalt, evvel a megoldással újra van értelme a kW-os tápoknak... Bár ha belegondolok, hogy egy 3090 levett szájkosárral eszik annyit, mint régen 2GPU együtt...

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák