- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz seniman #32394 üzenetére
oke, igazabol masik problema az 5.25el, hogy nem artana, ha a lamptron hatoldalahoz hozzafernek rakotni a cumokat. csobogas meg foleg nem jo.
Baltoafarkas: lehet sorba lesznek, matrixra egyreszt masfelszeresebe kerul a blokk, masreszt kb mar csak nemetorszagbolt lehet szerezni, harmadreszt meg asusrol ugrik a gari, gigan viszont nincs matrica.
viszont kb a blokk kimeno es bejovo oldalan kb 3 fok a kulonbseg (phobya szenzorok alapjan). a kabelezes negy sloton vicces lesz, de mivel a matrix eleve magasabb PCBre, ezert lehet egy tartaly - pumpa - gpu1 - radiator1 - gpu2 - radiator2 sorban menne a kor. es akkor nem negy sloton kene ket elteroen magas (nem jatszik a fix atkotes) kartyat megoldani.
DDCt amiatt emlitettem meg, mert alig dragabb a DCP2.2 kombonal.
szacsee: femfuro nem nagyon van itthon alkalmas, viszont barkacsbolt van. koszi a tippet.
KAMELOT: leak test elokeszulet kozben lott kep, csak a pumpa kapott aramot itt. viszont a tap elhelyezese (tartaly alatt) miatt nem akartam tappal a gepben csinalni. azota termeszetesen a tap bekerult a helyere.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Yllgrim
őstag
Itt is megkerdeznem, hatha van valakinek tapasztalata a 390-essel.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
törölt tag
válasz Yllgrim #32403 üzenetére
Az egy tekercs, valószínű a vramok tápellátásáért felel. Nem tudom pontosan miből van az a kis fekete kocka, de biztos nem vezetheti az áramot, belül meg réztekercs van lakkozott dróttal, tehát biztosan el van szigetelve, hozzáérhet a blokk. De ha hozzáér, akkor ott már nem oké valami, nem fog a blokk se felfeküdni rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
válasz #90933760 #32404 üzenetére
Koszi, remelem nem lesz gond, mondtam neki szedje szet, nezze meg hogy fekudt fel a GPU-n latja a pasztat kenodni, meg a thermal pad-eken is latszik, kovetkezo lepesben tisztitsa le a GPU-t, pasztazza be meg a thermal pad-okat is nyomja ossze, majd szedje szet ugy mit lat, ha igy is jol oszlik el mindenhol a paszta, akkor takaritsa le mindet, pasztazza ujra es most mar csavarozza ossze.
Ez a rev2-es XFX 390-es kartya, pont az az alkatresz a zavaro, de ha szerencseje van, akkor nem lesz gond, a kartyan mer feltorte a pecsetet uh max a blokkal lehet varialni, de megoldjuk, max buveszkedunk vele.
Elso vize, most sok mindent megtanul, ott ul mellettem, mondtam neki h kerdezzen, megbeszeljuk hogy beviszem a 2m-es felesleges Tygon csovemet, erre mire beviszem mar megrendeli a Primochill-t... Okos... Angol, fafeju neha, fura alomvilagbol el, eleg sokszor kiakad a kozvetlensegem, nem vagyok az a "polite" srac neha De most mar tudom hova es miert tunt el az a birodalom...
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #90933760 #32402 üzenetére
koszi.
D5 megeri a felaradt a DCPhez kepest? ilyen 10k a kulonbseg.
hogy tokeletes legyen a helyzet, ma talaltam egy 290xet joarasitva, viszont TUL SE, bar az EK SE blokk jo ra.
ez meg a matrix, termeszetesen a ket G1/4es veletlenul se lesz egy sikban.
-
Modst3R
senior tag
Hali!
Egy kis segitség kellene induláshoz!
Ekwb viz épités elött állok! Már kb tom mit akarok, apró tanácsokra lenne szükségem, mely üzletekben érdemes az alkatrészeket beszerezni (frekventáltan (EKWB), mikre érdemes szerelésnél oda figyelni? Ciki-e esetleg egy fórumtársat megkérni h segitsen ebben akár háznál - persze nem ingyen. Stb...
Előre is köszi mindenki és szép napot/estét!
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
törölt tag
válasz Modst3R #32408 üzenetére
Itthon Tody és Merlin árul cuccokat, ha tudsz külföldről rendelni akkor az EK shopból közvetlen a legérdemesebb. Bolt linkek ott vannak az összefoglalóba az alján.
Ha megírod hogy körülbelül hol vagy akkor aki a közelben van és ráér segíteni az majd ír neked privátot úgyis. Bár nem egy űrtechnika ez. Legfeljebb árban.
-
mackosajt
addikt
Kicsit magabiztos vagyok, vagy mégsem?
Az alphacool eisberg 120 literes tempót tud, és persze AIO cucc lenne nekem, kiváltva a külső cuccokat, ráadásul "olcsón".
Viszont nem vagyok benne 100%, hogy ez elég nekem.
Viszont...
Egy DCP 2.2 +egy rá csatolt pici tartály, megtartva a simára polírozott "ingyen" supremacy"-t jobb hűtés lenne, de akkor a gépen belül megint hely szűke lép fel... ráadásul "drágább" is.Lőjetek le nyugodtan.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #32407 üzenetére
@32354 Cyberneko
Alien 4 vége megvan? Én úgy értettem a beszívja a macskát...., a szőr( és persze az említett jelenet elkerülése) végett meg macska mellé alap a porszűrő.
Proci
5.25 tartályokról: Én használtam sokáig dual bay EK tartályt. Vagányul néz ki, de.... feltölteni egy rémálom, mert (főleg nekem,ahol 2 5.25 slot volt Arc Mini) ott ki kellett csavarozni, és 5 centit kihúzni, hogy hozzáférjek a tetején a nyílásokhoz. Csövezést is ennek megfelelően kellett ráhagyással méretezni. Nálad, ha van felette legalább 2 slot üresen,akkor nem jelenthet gondot.
A kereplő benne 5V felett hangos volt, pedig érzésre nem szitált a tengelyen,de mégis.
A waterfall effekt miatt csobogott mint állat, dremel-el megfaragva, a kereplő feletti nútot végigmarva már jó volt.Van nekem egy, Sharkoon talán, nem emlékszem, 5.25-ös venti cuccom,amiből megvannak az adapterek.
Olyasmi mint a xigmatek, nem U hanem L vas, és nem vízszintes,hanem függőlegesen kell becsavarni és 14/12 centis ventihez van hozzá furat.
Ha mákod van, akkor itt van nálam, ha nem,akkor vidéken, viszont ha megtalálom, (és kibírod addig, )szívesen kipostázom neked, ezen ne múljon már....
A kincses ládám nem túrnám ma már át, de holnap megnézem. Képet nem találtam róla, de szerintem el tudod képzelniA 18as radi befaragása...., hát azt nem állítottam,hogy egyszerű, de jó az a radi nagyon, nagy felület, annak ellenére,hogy vékony, de emiatt nem kell über venti a szellőztetéshez. Kérdés persze elfér-e egyáltalán.
Ek webshop témája: csak ajánlani tudom, 2 nap alatt kb itt a cucc, hibátlan minden, a gari intézése is több mint korrekt. ( röviden, eltört a plexi a blokkon plate cserénél, nyitottam ticketet, másnap már küldték is ingyen az újat, a régit kellett visszapostázni elemzés céljából)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
törölt tag
válasz Modst3R #32419 üzenetére
Nem kaki, csak egy prociblokkhoz túl erős és felverheti a vizet vagy lehet egy enyhe morgása. Persze lehet hogy ki se hallatszódna a gépből. Viszont semmi értelme ilyen erőset venni aztán meg szarrászabályozni.
[link]
Akkor ő, ha a D5 túl drága. Ez garantáltan csendes, keveset fogyaszt ezért alaplapra is kötheted és ott feszültség alapján (mivel nincs PWM) még jobban visszaveheted, ahogy tetszik. És egy prociblokkal röhögve megbirkózik, még egy vidiblokk is mehet mellé.Záródugó van a csomagban elvileg, de akár vehetsz is hátha kifelejtik.
[ Szerkesztve ]
-
Modst3R
senior tag
-
törölt tag
válasz Modst3R #32428 üzenetére
Van hozzá az a másik láb aminek oldalra nyúló részén van két lyuk. Azzal lehet az 5.25 slotba rögzíteni, mintha egy vinyót tennél be, persze ilyenkor csak egyik oldala van fogatva, de elég neki. Gondolom két slotot elfoglal.
A szivattyút elvileg el tudod forgatni 90 fokot mindkét irányba. De a tartályt azt nem. -
Modst3R
senior tag
Megvan!
Ennek ez tartozéka?
-
Modst3R
senior tag
válasz #90933760 #32431 üzenetére
Ezt irja:
Specifications:
- main body size: 60x105x60mm (LxHxD)
- port threading: G1/4" x 2
- filling port: Acetal top
- main reservoir material: POM Acetal (black)
- includes needed Allen keys (6mm and 2mm) and 2x G1/4" plug
- includes classic metal mounting plate
- BONUS: includes 120mm fan mounting plateVmelyik mounting plate lesz! Csak már koki vok kicsit és nem szeretném elbaszni. Mert igy simán oda csavarozom, sőt most nézem lezáró is van az sem kell - includes needed Allen keys (6mm and 2mm) and 2x G1/4" plug, akk csak extender meg fitting?!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Ghoula #32417 üzenetére
koszi az infokat! akkor az 5.25os kiesik, elol elegge szukosen vagyok.
az 5.25os infoert koszi, megalmodom, hogy kell-e (masik topikban beraktak a fulembe a bogarat es eppen a phanteks haz lineupot nezem , az 5.25 meg csak a Cosmos Sbe menne egyebkent is).
modster: L360 v2 / x360 rendszereket nezted, hogy nem jonnel ki olcsobban, mint ha egyenkent vennel mindent?
pumpatarto stimmel, ld itt a gep hatuljaban, ill ezen latszik a masik a gep aljaban.
[ Szerkesztve ]
-
Modst3R
senior tag
Még azt nem tom, +2,5k kb ha 13/19-es a rendszer, annak van értelme?
-
Modst3R
senior tag
Még annyi h ha cpu blokkot 90 fokban elfordítva szerelem fel gátolja őt vmiben??
-
bert750
csendes tag
ma kezdem osszerakni a az elso verziojat a hutesnek... elso korben egy 360-as radival es egy vga blockal... (szeretnem latni hogy a vga-k szama & radi-k hogy befolyasoljak a homersekletet)
azt olvastam, hogy erdemes kimosni a radit beuzemeles elott, gyartasi maradekok(?) barmi mas kosz lehet benne... ti szoktátok csinalni? es ha igen akkor azt lehet sima csapvizzel?
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #32435 üzenetére
Szívesen!
Ha kell, szólsz, nálam csak a helyet foglalja, olyan házam meg már tuti nem lesz,amiben 5.25 lesz.
Phanteks-el nem nyúlsz mellé. Nagyon jó minőségű cucc, bár azért ha maximalizálni szeretnéd a radiátorokat, akkor azért kell egy kis vagdosás, de alapon is elég szép mennyiségű radit bele lehet tuszkolni.
Amit megadnak méreteket, az önmagában megállja a helyét, de pl előlre 280/hátsó 140 és fentre 360 együtt már bajos lehet.
Melyiket nézted? ATX EVOLV nagyon tetszik.Abba simán bepakolod a radikat, alulra elfér a DCP, két körrel meg elől az oldalfalra meg feldobsz egy D5-öt tartállyal.
Mivel bentről nézve a hátsó 14es hely süllyesztett, arra azért figyelj,hogy oda csak úgy teszel radit, hogy venti van alatta. 140mm hely van, a radik meg 143 és felette vannak, így még én is filózom, hogy oda mit és hogyan tegyek, hogy a felső radival ne ütközzön.
Mivel nekem elől padlótól plafonig ér a radi, a felső 280as radit buktam, 10mm kéne még illetve az első radi csatijai felül vannak, a 90 fokos csatik is 23mm magasak, abból is jobb lenne valami slim-ebb verzió, hogy el tudjam oldalra vezetni a csövezést.Valószínű az lesz, hogy fentre befaragok egy 180as-t és marad annyi helyem elöl/hátul, hogy elférnek a csatik, és ventivel befér hátra a 140es.
Magasságra/ szélességre milliméterre pontosan elfér a 180-as,csak 4 lyukat kell fúrni a felfogatáshoz.
A padló lemezen is kellett vágni, nem csak a radi miatt, hanem hogy el tudjam hozni az ablakos panel felé fullra a tartályt, mert középen takarja a gpu és nehéz feltölteni, illetve a bemenő csatit oldalra kellett emiatt tenni, de ott meg a padlólemez megint útban volt. Ha meg cserélek nagyobbra, akkor le se tudnám tekerni a kupakot.
Majd megálmodom, hogy legyen.
Nyilván ezeket a te radi konfigoddal és az ATX-es EVOLV méreti miatt megúszod. -
szacsee
nagyúr
-
carr
őstag
-
carr
őstag
Nyugodjon békében.
Nemrég egy alfakjúl nexxxos xp3 light-ra tettem szert, kolléga jóvoltából (köszi szlobi), őt is meg kellett regulázni.
szvsz kidobott pénz a gyári hűtőfolyadék ebből a szempontból.[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
válasz #Morcosmedve #32448 üzenetére
amelyik nem szétszerelhető, mindenképp!
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Modst3R
senior tag
Következők lerendelve:
EK-Supremacy MX 3831109800287
EK-XRES DCP 2.2 (incl. pump) 3831109842706
EK-CoolStream PE 360 (Triple) 3831109860274
EK-ACF Fitting 13/19mm - Black 3831109846698
EK-AF Angled 45° G1/4 Black 3831109845257
EK-AF Angled 2×45° G1/4 Black 3831109845325
TUBE PrimoChill PrimoFlex™ Advanced LRT™ 19,1 / 12,7 mm - Pearl UV Green RETAIL 3m 3831109850800
EK-Ekoolant EVO UV Lime GREEN (premix 1L) 3830046999672
EK-Cable Y-Splitter 3-Fan PWM (10cm) 3831109867914
EK-Cable PWM Fan Extension (30cm) 3831109867853
LED 3mm TWIN ULTRA GREEN 3830046998736
Valaki esetleg a héten bpn 15. ker ráér helpre?
Vagy az is jó ha pár szóban/yt videóban lépésről-lépésre leirva vagy látom a menetét ennek a dolognak!️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest