Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    válasz joysefke #9404 üzenetére

    Ez így jól hangzik, de a "gond" az, hogy az SSO már készen van :)
    A beléptetés egy adott oldalon megvan, nekem az ott utazó access tokenre van/volt szükségem. A toolom alapvetően konzol app lett volna, de mivel kell az access már egy belső sitehoz, muszáj volt átírnom, hisz konzolon nem tudnám magam beléptetni.

    Unalmas háttérsztori:
    Egy k*va nagy amerikai cégnél dolgozom, és a sokszázezer munkavállalóból mi, az a csapat, ahol dolgozom, csak kis hal. Csak miattunk a developer csapat nem fog olyan toolokat fejleszteni, ami a munkánkat könnyebbé tenné, vagy legalábbis már rég nyugdíjas leszek, mire elkészülne. API nincs. Marad az, hogy megcsináljuk mi, akik ugyan nem programozók vagyunk, de azért konyítunk hozzá kicsit. Az SSO-nk, amivel a céges dolgokat elérjük, már adott. Többek között a cookieban van egy kb. 10 km hosszú access token, erre van szükségem, hogy a megfelelő oldalon a webclientet beléptessem, ami aztán eléri a szükséges adatokat a fél internetnyi méretű intraneten.

    Szóval nem azért adom itt a hülyét és jobbnál jobb feladatokban kérem a segítségeteket, hogy fárasszalak benneteket, hanem mert a munkám megkönnyítése érdekében jobban járok, ha megcsinálok bizonyos programokat, így bár idő és fáradság mire megszülöm (a ti segítségetekkel), de utána ismétlődő feladatok válnak könnyebbé. Pl. egy rohadt nagy, több 10 ezres adathalmazt egy weboldalról lementeni és valahogy excelbe varázsolni kézzel is lehetséges, de már kész a tool hozzá, ami végigparsolja az összes oldalt, és dob belőle egy excel táblát.

    Unalmas sztori vége :)

Új hozzászólás Aktív témák