Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
válasz Vigneau #34439 üzenetére
Az RTX 3050-vel szerintem nem lesz baj. Én 3080-at próbáltam rendelni és abból is az LHR-est, de még mindig nem kaptam semmi értesítőt, hogy akkor ha kell, kaphatok. Pedig általában 3 hónap szokott lenni az értesítő.
Most megnéztem a rendelési értesítőt. Tévedtem, nem 8 hónapja rendeltem, hanem 6 hónapja és 3 napja
-
JanR
addikt
válasz Vigneau #34441 üzenetére
Német evga-n rendeltem (távoli asztalon dolgozom a cégnél és tudok német IP címmel rendelni, bár erre egy jó vpn is képes). Mindegyik kártyára ki volt írva, hogy thaiwan-ről fog jönni és még az is ~ 8 hét szállítás. Szóval ha kapok értesítőt is, csak sokára jut el hozzám a káryta.
Amúgy MSRP ár. Euro + magyar ÁFA + vám (ha megfogja a postalogistics, bár ezek DHL/FEDEX-el jönnek) + szállítás. De még így is sokkal olcsóbban jössz ki vele, mint ha magyar boltban vennéd.
-
JanR
addikt
válasz F e Z o #35051 üzenetére
Az 5 rövid sípolás proci hiba. AMD-vel szívtam egyszer ugyan így. Nekem az egyik ram modulom volt hibás, DE! Hiába vettem ki a ramokat, a procit, raktam újra és újra produkálta az 5 sípolást, egészen addig, amíg a bios-ban visszavettem a ramok tempóját. Úgy elindult. Bár ha ez egy olyan gép, ami eddig működött, azért egy proci ki-be rakás, újrapasztázás lehet nem árt.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz eszakas #35593 üzenetére
Ilyen árak mellett nem biztos, hogy annyira fogyni fog a 40-es széria. Ráadásul a túlnyomó részük nem gamereknél van, hanem bányászoknál. Annak meg most úgy is lőttek, a játékosok meg nem fognak 3090 ti árában VGA-t venni nem volt jellemző eddig sem.
Nekem pl. lenne lehetőségem 40-es szériára cserélni (már mint anyagilag), de teljesen felesleges. Egyszerűen nem látom benne a potenciált, hogy 2x annyiba fog kerülni egy 4080, mint a 3080-am, de annyival ugye nem jobb..
Amúgy az ismerettségi köröm ugyan így gondolkodik. 3070/80 (ti) szériáról nem fognak agyatlanul váltani. Bányászok nélkül pedig nem igazán hiszem, hogy ugyan annyira sikeres történet lesz, mint a 30-as lineup. Szerintem túltolta az árakat az NV (válság ide, vagy oda). Biztos lesz érdeklődés rá, de porszívó effektustól nem félek.
A 30-as szériából inkább azok kerülnek majd piacra, amik felszabadulnak a bányákból. De Ők meg kivárnak, mert, hogy "átállnak másra", de nincs olyan alternatíva, ami megérne. Kollégám pont ezen toporog, 9 db 3090 ti-vel..
-
JanR
addikt
válasz Bjørgersson #35756 üzenetére
Bolt. 12 hónapot kötelező adnia.
Nekem az a fura, ha evga gyártmányú, akkor hol van a gyári garancia? -
JanR
addikt
válasz Vigneau #35758 üzenetére
Tőlem nagyon messze van sajnos, pedig szívesen megnézném Neked.
Mind a kettő márka kiváló, nem tudsz velük mellélőni amúgy. Ha nem sürgős, akkor lehet várnék még egy picit. A 40-es széria tényleg csak lenyomja egy kicsit az árakat, vagy inkább az, hogy rengeteg 3080 fogja elárasztani a piacot a bányászgépekből és emiatt csökken a 3060-ak ára. -
JanR
addikt
válasz Vigneau #35760 üzenetére
Én is így vagyok sokszor. A türelem nem igazán az erősségem, de néha muszáj picit kivárni.
Az új kártyák sajnos egyre drágábbak lesznek, látjuk a csodás valutánk romlását ugye..
A használt piac pedig teljesen lutri. Tényleg abban bíznék, hogy ha továbbra sem lesz értelmes kripto alternatíva, akkor jönnek halomra a bányászkártyák. -
JanR
addikt
válasz Bjørgersson #36321 üzenetére
Az alaplapokon annyira ki vagyok bukva amúgy én is. Inteles voltam majdnem mindig és tavasszal tervezek egy upgradet. De a 13-as szériás intel procikhoz egy ddr5-s alaplap beugrója 150 ezer. Az azért "megérintett" na. Lehet hagyom az egészet a francba emiatt kb..
-
JanR
addikt
Én úgy gondolom, hogy igen.
Mivel most más a prioritás, nekem kimaradt a fejlesztés (lassan két éve).
Gondoltam tavasszal. Erre meg?
Alaplap ~ 130e. Ram ~ 150e. Proci ~ 220e.
VGA-ról meg nem is beszéltem, szóval marad a "jó öreg" 3080.
A 4080-ból meg az összes rohadjon rá az nv-re.. ilyen áron. Nem is értem ki a célközönség.Egy szóval, jövőre se lesz PC upgrade
-
JanR
addikt
válasz F e Z o #36330 üzenetére
De a 4090-et "úgymond" megértem. Mocskos drága, de az abszolút csúcs, az meg mindig is drága volt - oké, nem ennyire - de mindig is képviselte az ára. Mint anno a Titan kártyák.
Szóval akinek van pénze, vagy streamer, vagy a munkájához kell, az megveszi a 4090-et 8-900 ezer forintért. Viszont el nem tudom képzelni, hogy a 4080-al melyik piaci szegmenset célozták meg. Aki ért hozzá és fontos neki a pénze, azok szemezgetnek a bányából kieső 30-as szériás csúcskártyákkal. De a 4080 ára, ami 650 ezer forinttól indul abszurd. "Kapcsolattal" is nettó 500e., ami ugyan úgy sok. Ezért kívánom, hogy rájuk rohadjon.
223750 forintért vettem 2 éve a 3080-amat az nvidia.de-ről. Ezt az áremelkedést semmilyen infláció nem indokolja.
-
JanR
addikt
Erről a tegnapi sztorim jut eszembe.
A Népfürdő utcán haladtam az Árpád híd felhajtó felé.
Egyszer csak "beindextelt" egy autó elém, be is engedtem.
Egy pár éves, fehér, kombi Jaguár volt, P-00*** valamilyen rendszámmal (ideiglenes), illetve sérült volt a hátsó lököse.Mentünk egy párszáz métert, erre izomból besatuzott előttem. Nem mentünk gyorsan, hiszen araszolt a sor, nem volt a seggében, nem villogtam rá semmi (hiszen én engedtem be). Nyílván én is nagyot fékeztem, hogy ne menjek neki, de egy jó 1-1,5 méter biztosan maradt még, meg úgy izomból sem fékeztem, csak a szokásosnál nagyobbat. A mögöttem lévőnek is "bukott" az orra, Ő is szépet fékezett.
Na most ezután, a fehér Jaguáros kipattan az autóból és elkezd nekem kiabálni, hogy nekimentem hátulról. Oly'annyira meglepődtem, hogy felröhötem. Mondtam neki, hogy "dehogy mentem Neked", de közben nevettem, mert abszurd volt az egész helyzet. Erre elkezdte mutogatni a lökösét, hogy törött és sötét foltok vannak rajta (én nem szálltam ki az autóból). Mondtam neki, hogy ha már úgy is ott van, nézze meg az én autóm orrát is, hogy sérült-e.
Ezután a fazon bepattant az autóba és továbbhajtott (zöld lett a lámpa amúgy). Amikor már szállt vissza az autóba jutott eszembe, hogy ez hülye most nekemtolathat, gyorsan előkaptam a telefonom és videóztam, de erre ugye nem került sor.
Szóval azért ezek után néhány kérdés felmerült bennem.
1.: Mit akart?
2.: Ez valami biztosítási csalás akart volna lenni?
3.: Ha beszarok, akkor legombol pár mátyással, hogy "jajj ne hívjunk rendőrt"?
4.: Egyszerűen lövésem sincsSzóval bocs, de ez az autóraköltéstől jutott eszembe, hogy ennek a csávónak biztos lett tegnap egy szerencsétlen áldozata.
szerk.: Utána még egy darabig követtem szemmel, hogy merre halad, de az Árpád hídon végig bement autók elé és fékezgetett..
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
37K!
Ja bocs, Internet Explorer-ről vagyok
Gratula hozzá
-
JanR
addikt
Nyugi, én sem, ha ez vigasztal bárkit is
-
-
JanR
addikt
válasz F e Z o #38919 üzenetére
Attól függ milyen ismerős. Családtag, közeli barát 0 Ft. Ha valakinek ajánlottak és látásból ismered egy 10-est (3 darab nullával a végén). Az, hogy milyen laptop tökmindegy szerintem. Ha nem vagy "hivatalos" szerviz és nem tudsz papíros garit adni a munkádról, többet nem nagyon tudsz elkérni. Max a felhasznált paszta és TP-k árát. Mondjuk én legtöbbszört sört és pringles-t kérek
-
JanR
addikt
válasz KROK640 #40827 üzenetére
A 13. és 14. generációt nagyon nehezen lehet hűteni, főleg a K-s procikat. Egy mocskos nagy torrent házam volt idáig, abban még 85 fok alatt tudtam tartani, stock órajellel. De aztán kisebb házba költözött a gép és ott már esélytelen volt. Egyszerűen akármit csináltam, elmelegedett a cpu. De UV-ztem és most már jó. A nehézség az volt, hogy nem Z-s alaplapom van, hanem B-s, én meg évek óta nem tuningolok, vagy piszkálom az órajeleket, de tök jól megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest