Új hozzászólás Aktív témák

  • Rodzser Mór

    senior tag

    válasz cigam #1441 üzenetére

    Valóban H264-gyel kódol a program, de lehet H265-öt is választani, de azt hardveresen nem tudja, csak szoftveresen és az bődületesen lassú, emaitt marad a H264. VideoProc ingyenes szerkesztőt használom most. Párat már kipróbáltam, eddig ez a legjobb eddig a lehetőségekhez képest szerintem. (A Davinci Resolve-ot meg nem tudom kipróbálni, pedig jókat olvastam róla, mert a gépemben még gyengébb videókártya van, emiatt nem enged tovébblépni a program a kezdőképernyő után.) Van lehetőség Low, Medium, High és Lossless minőséget beállítani, a bitrátát is meg tudom adni, pl a Medium-ot választva 4125 kbps ad a gép. De manuálisan magam is beírhatok oda értéket. És HW és SW kódolást is lehet választani.

    Azért fáj ez a mérethízás, mert ha fel akarnám tölteni tárhelyre vagy Youtube-ra a 60 GB videót, az igen sokára menne fel. Meg foglalja a tárhelyet is.

    Csinálok összehasonlításokat, még gyengébb irányba nem állítottam, lehet, hogy elég lesz a Low beállítás is. De úgy vettem észre, hogy a Konstans bitrátát nem szabad választani, mert láthatóan csúnya lesz a videó a gyorsabb kameramozgásoknál és a fény és színváltozásoknál. Ha pl egy teknősbékát filmeznék állványra rakott kamerával, vagy fix helyen ülve, fix fényviszonyok mellett beszélnék a kamerába, arra talán jó lehet a Konstans bitráta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák