Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    Nem is az IMDB a legjobb mérce arra nézve, hogy mennyire tetszik a nézőknek egy-egy epizód, hanem ez a fórum: Minél nagyobb baromságokról megy a diskurzus, annál rosszabb lehetett a rész. ;]
    Ez a rész az eddigi leggyengébb a fenti alapján :P

    Tényleg voltak abszurd dolgok benne, de az itt folyó téma...

    Az a számítás, amit leművelt "tanult" barátunk, totál abszurd. Az ő számítása szerint 5.000 tonnányi súly nyomóerejével megegyező erőre volt szükség a hajó átszakításához. Ez kb olyan, mintha 200-as "I" profilú 6 méteres acélgerendából (nemrég készíttettünk statikai számítást) 500 darab kellene ennek a megtartásához. Egy ilyen nyíl nem egy ilyen hajót vinne át, hanem egy mai tankot is. Nagyobb erő kellene a számítása szerint ahhoz, hogy egy ilyen "vacak" hajót átvigyen, mint amit egy A10-es Warthog GAU-8-asa kifejt. Szóval totál téves a számítás (még a régi, sok száz éves ágyúk is eltörték akár a főárbocot is egy golyó alakú lövedékkel, hát akkor egy ilyen formájú és hegyű eszköz mire képes.
    Ez persze nem magyarázza meg az oldalról szembe lövést, sem a villámgyors újratöltést, sem pedig azt, hogy Drogont miért nem találták el. Bár elfogadom, hogy csak miután kilőtték a nyílvesszőket, utána húzott oldalra, szóval kikerülhető volt ekkora távolságból a nyílvessző.
    Viszont nekem simán belefér, hogy nem vette észre a sárkányról a hajót. Előtte épp a várat nézik, aztán a süsüjében gyönyörködik, mikor jön az első nyílvessző. Képzeld el, hogy épp hazatérsz arra a helyre, ami az otthonod, amit már rég nem láttál, és a csatamezőn azt gondoltad, hogy soha nem is fogod látni. Már messziről közelítve is arra fogsz figyelni, és gyönyörködni a részleteiben, nem a vizet fürkészed, mert nem számítasz semmire (taktikai hiba). Szinte biztos, hogy én sem vettem volna észre egy ilyen helyzetben. Ez nagyon okos volt, hogy épp ott várták: közel van Királyvárhoz, a célban már nem figyelnek annyira (az autóbalesetek legnagyobb része a hosszú utak során az utolsó 4 km-en történik, mikor már nem figyelnek annyira), illetve erre bizonyosan fognak utazni.

    Ami pedig a vár előtti lenyilazást illeti: nem tudok (a kanapéhuszárokon kívül) senki olyan karaktert elképzelni, hogy megtegyen egy ilyet. A leggerinctelenebb karakterről sem. Ijesztő számomra, hogy egyáltalán megjelenik ez a gondolat itt. Még Ramsay-nek sem jutott eszébe az, hogy a fogoly kistesó után Jon-t is lenyilazza a harc előtt. Mindamellett, hogy Cersei bemutatta, hogy akár le is lőhetné a valóban lőtávolságban levő Tyrion-t, de nem tette, csak rémisztgetett vele.

    Szóval nagyon gáz lehetett számotokra ez a rész, ha ilyenekről tárgyaltok... Nekem inkább gáz egy John Wick film, mert az próbálja elhitetni, hogy valóság. Kb mint amikor elhiszik az emberek, hogy az akna akkor robban, mikor leszállnak róla. Ezekhez képest ez sokkal elfogadhatóbb. De az, hogy nem az élményeinket osztjuk meg, hanem a kritikánkat, mindenképp minősíti a részeket.

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák