Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    válasz CBool #25671 üzenetére

    (#25672) raidx: Azért van még olyan, aki a gyári firmware-t használja, de én inkább read-only vagyok, mert egyelőre nem éreztem szükségét a 3rd party cuccnak, bár alkalmanként vannak problémáim, de hogy ezt a gyári firmware okozza-e vagy a hálózatom/szolgáltató minősége, azt nem tudom biztosan.

    Én kb. hasonló felállásban használtam eddig a routert. A Router gyári, legújabb firmwarerrel a földszinten van, az emeleten pedig egy kliens gép, egy "G"-s usb stickkel.

    A távolság olyan 4-6 méter lehet. A jelerősség viszont 70%-os szokott lenni, és majdnem mindig 54Mbps a csatlakozás sebessége. Igaz, nálam a net csak 6/1 megás, így a maxot simán hozta.

    Pár napja viszont lecseréltem a routeren a három antennát erősebbre és a kliens gépen is usb sticket cseréltem, egy N-es, 150-esre.

    Azóta a csatlakozási sebesség is folyamatosan 150-et mutat, a jelerősség is nagyon jó és ha másolok földszintről az emeleti gépre (vagy ről), akkor a korábbi 2 MB/s-ról 6-7 MB/s-ra nőtt a másolás sebessége.

    Ebből ítélve Nálad lehet valamilyen probléma. Nincs a környékeden ugyanazon a csatornán, vagy közvetlenül mellette másik wifi? Ha igen, válts csatornát, lehetőleg olyanra, amelyiknek a környéke sem foglalt még.

    Aztán próbáld meg a routert 11bgn mixedre állítani, majd a channel width értékét 40mhz-re állítani, a Max Tx rate-t pedig 300mbps-re.

    Ezen kívül a kliens gép wifi eszközének tulajdonságainál windows7 esetében vezérlőpult - hálózati kapcsolatok - majd a wifi eszközön jobb klikk, tulajdonságok, majd beállítás, aztán a speciális fülön keress olyasmit, hogy: 802.11n csatorna-sávszélesség 2,4ghz. Ennek az értéke ne 20mhz legyen, hanem auto vagy 40mhz.

    Ezt követően a biztonság kedvéért indítsd újra a gépet, majd tesztelgess. A fenti beállítások nélkül a saját laptopom sem tudom 300mbps-en csatlakozni a routerhez, csak maximum 150-nel. Azóta viszont simán csatlakozik 300-on és ez érezhető a fájlok másolási sebességén is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák