- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jippa
aktív tag
Köszönöm az információkat és az "okosítást".
Ránézésre ez tűnik az egyetlen olyan piacon lévő hűtőnek, ami passzívba is elvisz egy i72600K-t, ezért keresem.
Üdv:
jippa
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Merlinclub #952 üzenetére
fórumos tapasztalatok alapján passzívban házhűtéssel egy x4 BEt elvitt passzívan. szóval mennie kell
nálam a q6600at alulfeszelve (1Vig, ott még stabil) az IFX14 az asztalon nézve (tényleg nulla szellőzés) is elvitte. igaz a TY140 pushpullal volt 37 fok a legmelegebb mag (és kb 33-34 a kupak), passzívan meg felment 67fokig, de bírta. a HR02 meg nagyobb is, nehezebb is, lamellái is jobbak a célra. de D14/Arrowt is tesztelt egy német oldal, ment.
tuninggal mondjuk nem biztos.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz proci985 #955 üzenetére
Természetesen csak a CPU hőmérsékletet látom, ha erre értetted.
Már "nyomatom" egyébként, levettem a ventillátort a bordáról.
A "turbót" elfelejtettem lelőni, így néha-néha odapirít neki 1,475V-ot.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz proci985 #957 üzenetére
Az IBT fűti rendesen...
szerk.: eddig 2 kör teszt ment le, 59 fok CPU hőfok a maximum a CPU-ra.
A borda kézzel fogva kb. 43-45 fokos lehet, tehát jól hozza le a hőt a magról.
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
megj.: a CPU fan értéke azért nem 0, mert lelógattam csak a tápra, a VGA alá fújt tehát (már amennyit tudott szívni egyáltalán)
A SYSFAN (mivel 55 fok volt a határ-érték) felpörgött, de gondolom ez egy még jobb szellőzésű házban. ahol egy v. kettő 17-20 centis venti is lehet, nem jelentene gondot, de ezt ugye ki kellene próbálni.[ Szerkesztve ]
-
jippa
aktív tag
Úgy gondolom én is, hogy a I72660K-t el kell vinnie, ahogy mondtam, nettó hűtőtérfogatban ez a legnagyobb a piacon. Tudom, mert összenéztem az összessel. Van azonban még egy hely, ahová oda fogom próbálni, a 2 GB HD6950-hez. A kialakítása olyan, hogy az aljzathoz képest csak egyik irányban terjed ki ezért szerintem képes rá, hogy egy egykártyás rendszerben, egy egyedi felfogatóval, a ház aljához rögzítve a VGA-t is elvigye passzívban. Akkor kell majd még egy belőle .
-
prmcsk
addikt
Szerintem azt csinálni kéne.
Leméred a furatátló középméretét, fogsz egy 1,5mm vastag, 10mm széles és x mm hosszú lemezt és ugyanarra a méretre fúrsz 2db lyukat. Meghajtogatod oszt' kész...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
jippa
aktív tag
válasz proci985 #962 üzenetére
Ha valakinek van kéznél egy macho , hozzánézhetné egy bármilyen VGA-hoz, mert ha jó, akkor egyből kettőre megy a rendelés
A ramok és a VRMek kapnának csini bordákat, hanem inkább amiatt aggódok, hogy ha a házban elfűtök venti nélkül vagy 250-300 Wattot, az már lehet sok lesz. Lehet, hogy a két borda együtt megérdemelne egy hangtalan ventit.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz proci985 #960 üzenetére
Az ugye csak rész-terhelésen aktív, így nem szólt bele a teszt eredményébe.
Ha 1.325V-on lenne, plusz a hátsó venti fix, pl. a minimum 900-as fordulat környékén megy. akkor szerintem elkelne egy elölről hátra vezető légcsatorna.
Ekkor szerintem kivitelezhető a passzív (vagyis fél-passzív) működés, most nagyon a felső határon dolgozott a rendszer.jippa: mit kellene rajta nézni? (közben rájöttem... )
[ Szerkesztve ]
-
jippa
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #967 üzenetére
AMD Athlon HD6950
Ez is jó: "nem ideális"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz M_o_g_y_i #968 üzenetére
anno volt valaki, aki true blackel hűtött egy gtx480at. viszont annak van heatspreadere, 6950nek nincs.
hr02höz: határ ja, de mégiscsak egy x6ról van szó.passzívnak ez az átka, amit az ember nyer egy ponton, az néha háromszorosan jön vissza máshol.
[ Szerkesztve ]
-
jippa
aktív tag
-
Merlinclub
senior tag
Sziasztok.
Valószínüleg "szefósnak" néztek, de nem tudok rájönni, mi a különbség a Archon és az Archon Rev A közt a venti színén kívül.
A Thermalright oldalon a leírás szinte szóról szóra ugyanaz. -
paduc
tag
válasz Merlinclub #972 üzenetére
Valóban a ventiben van a különbség,de nem csak a színében hanem a méretében is. A "Rev A"-n már 150mm-es venti van.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,Thermalright HR-02 Macho mennyire jó választás?
[ Szerkesztve ]
Zero Defect.No Compromise !
-
Giovanny
őstag
válasz Merlinclub #977 üzenetére
Köszi,2600k kicsit tuningolva kellene lehűteni,esetleg jobb alternatíva aránylag jó pénzért?
-
Giovanny
őstag
válasz Merlinclub #979 üzenetére
Alpenföhn-ből esetleg?
Megnéztem a kompatibilitási listát,és az én alaplapomra ezt írja :New mounting bracket required.
The back plate will come into contact with a back screw, but this will not interfere or decrease the performance/function of the cooler. Nem nagyon értek angolul,szóval elvileg jó lesz?[ Szerkesztve ]
-
Merlinclub
senior tag
válasz Giovanny #980 üzenetére
Alpenföhn Brocken. Nagy KIRÁLY!
Jó lehet még a Matterhorn is, de beletapsolhatsz egy Himalayába, ami szintén hihetetlen hatékony.
Szerintem az Alpenföhn hűtők messze a legszebben kidolgozott coolerek. Nincs sorja, nem eldolgozott él, görbe lamella, stb.
Neked 1155-ös lefogató kell, ugye?
PERSZE NEM AKAROM A THERMALRIGHT NIMBUSZÁT RONTANI, KITŰNŐ HŰTÉSEK.
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
válasz Merlinclub #981 üzenetére
Ha Macho és Brocken között kell döntenem,akkor melyiknek jobb a hűtése?
Igen 1155 kell.Zero Defect.No Compromise !
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bmollszeptim #984 üzenetére
elvileg Ultra 120 extreme revision C, ha jól adta meg a leírást. 1155re átalakító kell. elvileg a H Type és a Silver Arrow féle lefogatás jó lesz Neked.
4kért remek vétel, mai napig talán a legjobb borda ultra highflow ventikkel párosítva (2500+rpm), de lowflow ventikkel is oké.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bmollszeptim #986 üzenetére
pcgear, Engusz fórumtárs elvileg tud. vagy apróban nézz körbe.
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
TRUE Black -re keresek LGA1366 vagy LGA2011 lefogatót. A másodikra nem sok esélyt látok, de az 1366 is tökéletesen megfelelne. Hol keresgéljek?
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz bmollszeptim #991 üzenetére
No igen. De 1366 -ra már ez sem jó. LGA2011-re meg nem is lehet kapni.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz bmollszeptim #993 üzenetére
Igaz. Továbbra sem értem, hogy gyárilag miért nem adják a Venomous X-hez.
Don't Tread On Me
-
bmollszeptim
aktív tag
Esetleg akit érdekel:Igazi ínyencség,3000darabos példányszámban készült,full réz,1,90kg,TRUE COPER fél ár alatt,csere is![link]
üdv.
-
keIdor
titán
Üdv.
Ultra 120 Extreme már megvan LGA775 óta. 3 éve vettem LGA1366 lefogatót hozzá, most viszont váltanék IB-re, hol kapok LGA1155/1156-hoz való lefogatót? Google semmi hazait nem dob.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
az a helyzet, hogy háromféle variáns is van a piacon, ami Neked jó lehet.
az egyik ez, ez az X felfogatás.
H Type, ebből volt socket1155/1156 is. pl Thermalright MUX120 black OEMhez adnak ilyet.
Venomous BTK, azaz "Silver Arrow/Archon" féle felfogatás. 775/1155/1156/1366/(négy plusz csavarral 2011) kompatibilis, nikkelezett körtartó, a legmasszívabb, legjobban szerelhető és egyben legdrágább variáns. nekem ilyenem van a (felfogatásra kvázi egyező) IFX14hez.
egyébként pclandnek/engusznak dobj egy mailt/privit, általában tud olyan dolgokat is szerezni, amik nincsenek kint a honlapon.
ahogy tudom, MUX, TRU, TRUE, Venomous, IFX, SA egyezik felfogatásra. különbség kb annyi, hogy az Xtypeok nem jók a kéttornyosokhoz, mert nem férni hozzá a csavarokhoz. tehát elvileg bármelyikhez találsz, annak jónak kell lennie a TRUEhoz is. SA2011ben nem vagyok teljesen biztos, az átfogató picit változott.
[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Van valakinek Frio-ja?Egy 2600k-t alapon mennyin tartana szerintetek?Corsair 600T házam van...
-
polgi803
őstag
Ja...rossz ajtón kopogtattam...
-
Potzee
addikt
Sziasztok!
Beléptem a topic-ba egy Thermalright HR-02 Macho-val!
Köszönet Merlinnek!
Bár a konfig nem egy világverő darab, de hátha érdekes lehet másoknak is...
Csak netezés közben...
Intel® Pentium® Processor E5300 (2M Cache, 2.60 GHz, 800 MHz FSB)
ASUS P5G41, 4GB Kingmax DDR3 1333, 320 GB SATA HDD, int.4500HD, DVD-RW
Gigabyte SuperB GE-R460W táp (alsó tápos házban a táp venti felfelé fújja a levegőt)
NZXT Tempest 410 ház
Thermalright HR-02 Macho venti nélkül full passzívan! (házhűtő nélkül!)
Szobahőmérséklet: 30 C fok
Processzor hőmérséklet: 42 C fok
(BIOS - Hardware monitor)[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest