Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz Savanya #1252 üzenetére
őszintén szólva nekem is jobban tetszik a nikkelezett verzió, csak a hátlap miatt akartam a simát
én Szegeden vagyok, így valószínűleg postával lehetne megoldani
de egyelőre még van egy kis bizonytalanság, hogy abba a mini itx-es házba és lapra amit tervezek venni, el fog-e férni, így addig túl sok szervezést nem csinálnék
igazából ha csak egy hátlapot tudnék szerezni, az lenne a legjobb nekem
meg foglak keresni, ha aktuális lesz a csere -
oravecz56
aktív tag
Sziasztok
Kérdésem a következő.
Thermalright silver arrow ib-e extreme ventilátorát lecseréltem 3-db Noctua NF-A14 PWM ventilátorra max 1500 fordolat.
Van akkora hűtési teljesitméne ebben a feállásban mint az eredeti TY-143 ventilátornk 1500 fordulaton?Rosszabb,vagy jobb igy a hatásfoka.2500-on nemlehet kibirni a zajt amit produkáll.
Elöre köszönöm a hozzáértő választ.[ Szerkesztve ]
Oszika
-
proci985
MODERÁTOR
válasz oravecz56 #1255 üzenetére
a noctua 140es ventik dragak, de kozepszeruek.
harom ventit ne rakj a hutore: kb masfel-ket kilo lesz tole, macerassa valik a felfogatas rendes meghuzasa mert tul nehez lesz es a harmadik venti max 1-3 fokot jelent (IFX14en probaltam).
2500on a TY143 tenyleg irdatlan hangos lesz, de azt a ventit legen benchelesre talaltak ki. alaplapon szabalyozd le 800 rpmre oket, ott meg rendesen fognak huteni es nem lesz tolakodo a hangjuk. ha csendet akarsz, akkor 650rpm korul mar nem igazan hallatszanak ki egy hazbol, csendes rendszerben sem.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz oravecz56 #1257 üzenetére
probald ki
Noctuaknal tenyleg jobbak a TYk. a 143mat nem ismerem, de 140bol van ketto itthon, az alaporajeles i5-760at ugy fogjak meg 55 fokon, hogy 300rpmen, pull-pullban, a videokartyakrol szivva a meleget megy a hutes. akusztikailag igy a legjobb.
egyebkent alaporajeles alulfeszelt q6600al 1300rpmen <15fok alatti deltaTt tudott a huto prime alatt, 2x1300rpmen meg 175Wos valos profifogyastassal is elbirt 40fokos deltaTvel. az legen nagyon jo eredmeny, szoval ezek az alap ventik tenyleg nagyon jok, csak a 143masoknat ha eppen nem benchelsz nem szabad olyan 1300 fole engedni (csendnel 650 ).
-
-
oravecz56
aktív tag
válasz proci985 #1262 üzenetére
Ty 143-ok vannak még nem raktam fel 1300 fordulatos tesztre őket mert 1000 fordulaton is hangosabbak mint a mostani amik rajta vanak de tervbe van véve csak hozzá kéne kezdeni.A Ty 143-al nem mentettem el a tesztet de kb 5-6 fokkal hüvösebb volt az eredmény 2500 fordulaton
Oszika
-
tlac
nagyúr
Ez a hang Thermalright ventiknél normális?
-
tetrix
tag
Sziasztok!
- van egy LGA 775-ös Thermalright Ultra-90-es hűtőm, ennek a felfogatása jó egy 1150-es foglalatú laphoz, vagy kell hozzá adapter?
köszi -
proci985
MODERÁTOR
IFX10nek volt compatibility listje.
mondjuk kep alapjan egyezik a TRU/TRUE/Ultra/IFX14/Silver Arrow/Venomous X/True spirit felfogatasokkal (es a korabbi H Typeokkal, a pushpint a TRUnal valtotta a H), azokkal pedig a Venomous BTK kompatibilis: nekem az IFX14 is azzal van fent.
-
tetrix
tag
válasz proci985 #1273 üzenetére
..ennyire már nem vágom őket ..megpróbálok szerezni egy ilyen felfogatást, csak legyen valamerre,tudsz esetleg boltot ahol van?
- a gyári hűtés a I7_4790K-hoz még elég is alapon,29C-on tartja huzamos terhelés mellett,viszonylag halk is marad.. de szeretném a régi hűtésem ráereszteni, az még passzívban is lehet elvinné alapon;van a ház elején két 14cm-es venti, ami ad neki levegőt.. -
tlac
nagyúr
válasz Dr. Gonzο #1277 üzenetére
elég gáz ha már rögtön taknyolni kell
egyébként a problémára rákeresve, másoknak is volt hasonló gondjukna mindegy, megy rá a százéves scythe s-flexem
most is ezt használom egy régi tr ultra extremen, ehhez még nem adtak ventilátort, kár volt változtatni a szokásukon[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
Magyarorszagon lehet valahol kapni socket2011 csavarokat venomous BTKhoz?
itt nincs es kezdek annyira elkeseredett lenni, hogy egyszerubb lesz Magyarorszagrol rendelni
-
tlac
nagyúr
válaszolok magamnak, nem adnak hozzá szigetelő műanyagot (bár valamivel állítólag be van vonva, de az nem elég)
sőt pár proci meg is döglött emiatt:The backplate is treated with a non electrical conductive coating. However we already lost a few CPUs due to a short circuit between the motherboard and a similar looking backplate. Wouldn't it be be a bigger piece of mind to have a foam protection on the backplate ?
[link][ Szerkesztve ]
-
LobiDrg
aktív tag
Na én is beszállok a klubba egy Thermalright HR-02 Macho Rev.A hűtővel.Egy Antec Kühler H20 920-at cseréltem le mert borzasztóan idegesített már a zörgése.Ráadásul a hűtési teljesítményétől is sokkal többet vártam így hát visszatértem a jól bevált léghűtésre Tapasztalataitok alapján elbír egy FX8120-at 4 Ghz en ? A gyári venti milyen minőségű ? (Még nem érkezett meg)
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Az mennyire normális, hogy használat közben gyakorlatilag alacsonyabb a cpu hőmérsékletem, mint idle-ben? Mert most, hogy a overdrive-ot figyelgettem, netezés alatt 30°C körül, játék alatt 35-37°C körül vannak a magok, de ha otthagyom a gépet, akkor szépen lassan elkezd felkúszni 40-re. Valamit rosszul rakhattam össze?
HR-02
Phenom II 955
Vento 3600 (jelenleg keringető ventik nélkül) -
leviske
veterán
-
Potzee
addikt
Íme, a legújabb és legkisebb Macho
Thermalright Macho 90
92 mm-es ventivel 135 mm magasPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Hozzájutottam egy Thermalright HR.02 Macho PCGH-Edition hűtőhöz ami nagyon jól muszikál és dizájnosaz meg is lett csinálva. Egy Akasa AK-FN073 hűtő van rajt ami alig pörög (300+ rpm és 7-800 -ra csak néha megy fel, erős gamek alatt, hosszú idő után (PWM) eddig 1x ment 1600-1700rpm+
Korábban a híres Phanteks PH-TC14PE volt egy AMD FX-8350 @ 5GHz -re amit simán hűtött is , de ez a hűtő is nagyon jó teljesítménnyel bír, i5-2500k amin használom (még nem volt OC , de majd ezután próba)
/jelenleg csak egy összedobott konfigként van, még (új) ház, SSD, táp, ODD, amik lesznek hozzá/
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
bpatrick
csendes tag
Hali!
Macho 120 rev.a-val backplate nelkul van valakinek tapasztalata? Meglepett a hianya.
-
csipikooo
tag
Van itt még valaki?? Lenne egy kérdésem!
Privátra illik válaszolni!
-
csipikooo
tag
Van egy thermalright macho 120 rev A hűtőm ez az 5 hőcsöves kocakventis nikkelezett. Az a problémám hogy van egy fx 8120am és 4000ghzre felhúztam a feszt 1,,35re állítottam be C&Q bekapcsolva turbo kikapcsolva és minden más is kikapcsolva. BF4 alatt felmegy aida64 szerint a cpu 75 fokra a magok pedig 61 fokra. Én azt hittem hogy ez a hűtő sokkal jobban fogja hűteni ezt a cput direkt azért is vettem. Most monjduk lecserélem egy 8350re de kiváncsi leszek azt hogy fogja majd hűteni! a házam zalman z3 4 ventivel. És úgy gondolom ezek a hőfokok már kritikusan magasak egy játéktól mi lenne ha valami komoly tesztet tolnék rá?
Privátra illik válaszolni!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest