Új hozzászólás Aktív témák

  • Frank.B

    csendes tag

    válasz Fecdzo #5377 üzenetére

    Tiszteletem!

    Ennek a bekövetkezésére mekkora esélyt látsz, egy 14-es skálán ha
    +7 biztos
    0 a nincs véleményed/nem szeretnél nyilatkozni
    -7 esélytelen?

    November közepe óta elolvastam a teljes topikot. Az első hozzászólástól az ötezerháromszáz valahanyadikig. Külön txt-kbe jegyzeteltem az általam hasznosnak vélt hozzászólásokat, kereskedési tanácsokat, adózási tanácsokat linkeket. Érdekes volt követni az évekkel a téma alakulását, változását. Kecskeméti István könyvét elolvastam, a napokban kezdtem el a második kiadást amit Alexander segítségével írt. Youtube-on Pintér Péter feltöltéseit néhányszor már megnéztem, még jó néhányszor át is fogom ismételni.

    Summa summarum, egyszerre éreztem úgy, hogy az infók az agyamban összeálltak és azt is, hogy semmit sem tudok. 4 -munka-nappal ezelőtt elkezdtem demózni. Fx Pro. (Tudom-tudom, ha majd élesre megyek, akkor ECN lesz, már ha elbírja majd a pénztárcám.)

    Szóval a Demózás. Gondolom kitalálod, csapnivaló eredményekell zártam. Azonban nem csüggedek. Az elmúlt ~1 hét végülis arról szólt, hogy az MT4 felületével ismerkedtem. A következőkben Gh0sT ajánlása szerint fogok "kereskedni" és hozzátok az indikátorok beépítéséhez/megismeréséhez. Addig amíg azt nem érzem, hogy teljesen tisztába kerültem az alapszabályokkal, és vérré vált a Money Management, Risk Reward, Pay of Ratio, Pivot, indikátorok és még sok más fogalommal, nos addig éles pénzzel nem fogok kereskedni.

    Egyébként informatikus vagyok, szóval egy teljesen új világ számomra. Hivatásomból kifolyólag rengeteget ülök a gép előtt. A munkahelyemen az adottságok kifejezetten kedvezőek. (sok szabadidő a munkaórámon belül, két monitor, nem piszkálós főnökök, sokszorosan biztosított internet és UPS)

    Szóval tanulni, tanulni, tanulni. Most, hogy a bizonytalanság globálisan akkora mint talán még soha máskor, (vagy legalábbis igyekeznek ezt a fejünkbe ültetni) jó lenne tudni, hogy a fenti előrejelzések mellett mi felé orientálódjak. A tőzsdézés biztos. Nagyon nagy lehetőségeket látok benne, és ami mégfontosabb: motivál. Egyébként is a daytrade és a swing az amiről úgy érzem, hogy a legközelebb áll hozzám, amennyiben a fenti hírek igazak, akkor ha jól értelmezem a swing kereskedés felé kellene nyitnom, mert a daytrade nem fogja megérni. Legalábbis egy kezdőnek semmiféleképpen. Kérlek cáfolj meg ha tévedek.

    Egyébként üdvözletem Dzoli, Gh0sT és a néhai álmos kollégának akiknek a hozzászólasaikból használható könyvet lehetne írni. Álmosról ha lehet tudni, hogy fórumozik-e vagy írásai olvashatók, akkor esetleg küldhetnétek valamiféle utalást az internetes hollétéről.. Vagy netalán ő "zsizsik" ? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák