- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Zyxel NAS326
- Perelnek a vallásos kripto-piramisjáték miatt
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- A személyes adatainkkal, képeinkkel tréningezi az AI-t a Meta
- Facebook és Messenger
- SkyShowtime
- Windows Insider Program
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
pedig cukor és citrom nélkül egy egészen más ízvilág is előjön. először csak üres ízt érzel, mert keresed a 2 erős alapízt, ami a lényeget elnyomta. utána viszont ha megérzed a valódi teaízt, akkor már a cukros-citromos tényleg csak egy elnyomott limonádénak fog tűnni. 1-2 hét alatt át lehet szokni, és sokkal egészségesebb, mint cukorral tömni magad ebben a jó melegben
ha a fűszeres teát szereted, akkor érdemes elmenni a Batthyány utcára a Carpe Diembe. ott a feketék közül 4 teát tudok javasolni:
- szusszanás, ez tényleg olyan, mint a neve mutatja
- lapsang souchong (füstölt)
- üzbég (7-féle fűszerrel, nagyon ott van)
- és télre, megfázásra a borsos teát. elsőre brutális, de hozzá lehet szokni, utána meg megszeretniezt mindet csak ízesítés nélkül érdemes inni.
-
ngabor2
nagyúr
van teagömb, ami dróthálóból van, azon nem megy át a szála. illetve van szövet áztató, azon a por se megy át, viszont a rooibos nagyon erősen megfogja. én mindkettőt használtam.
szálas teákat én teaházból vásároltam (debrecen, carpe diem), ha van a közeledben, érdemes körülnézni. ha nincs, akkor webshop.
-
ngabor2
nagyúr
Aki debreceni, vagy közeli, annak érdemes személyesen is ellátogatni hozzájuk. Lehet kérni szervezett kóstolót, bemutatót. Természetesen lehetetlen pár óra alatt mindent bemutatni, de legalább az irányokat nagyvonalakban fel lehet vázolni, utána mindenki arra specializálódik, amerre akar
-
ngabor2
nagyúr
Ha nem ízesíted, akkor enyhe marad az íze a legtöbbnek.
Ha intenzívebb ízeket szeretnél cukor és citrom nélkül, akkor alapból ízesítetteket tudok ajánlani. Igaz, csak a debreceni Carpe Diem választékából, de onnan nekem nagyon bejött több is. Például: Lapsang souchong (füstölt tea), borsos tea, üzbég tea (7-féle fűszerrel), reggelre café latte (fekete tea, kávé, karamell, meg egy kis tejszín), a medve reggelije (bogyós gyümölcsökkel). De még messze nem kóstoltam végig mindet.
-
ngabor2
nagyúr
válasz Vasinger! #848 üzenetére
Nekem teagömböm van (nem teatojás, abból nem oldódik ki rendesen), nem sokkal macerásabb, mint a filter.
Zöld teánál arra érdemes odafigyelni, hogy meddig és hányszor áztatod. Az nem egy rohanós tea, amellett ott kell lenni.
(#861) kk831228: irodába inkább fekete vagy rooibos/honeybush teát javasolnék. Ezeket egyszer lehet kiáztatni, utána kidobható a zacc. Esetleg gyümölcsteát, az akár órákig is ázhat, nem romlik az íze.
Én annak idején egy sok komponensű rettenetet ittam: fekete tea, kávé, csoki, karamell, ehhez adtam tejport... és finom volt
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #863 üzenetére
ilyen teagömbre gondoltam. A lényeg, hogy kb. 1/3-ig szabad csak tölteni, hogy egyrészt legyen hova duzzadnia, másrészt még így is átjárja a víz.
A keverék tényleg furcsa csoport, de kifejezetten jó ízű.
-
ngabor2
nagyúr
válasz kk831228 #882 üzenetére
Aki cukros-citromos teákhoz szokott, annak a nem fermentált teák gyenge ízűek. Viszont ha azt megszokod és bejön, akkor a cukros-citromosat fogod meleg limonádénak érezni. Ne erős, hanem összetett ízeket keress. Mondjuk nekem a zöld teák pont nem jönnek be, de akár a gyengébb fehér, akár a félig fermentált oolong már kifejezetten ízlik.
Hogy 2-3. forrázásra gyengül, ez igaz, viszont minden forrázatnak más az íze, és ez benne a szép. Az ilyen teák kifejezetten nem a rohanó életmód mellett élvezhető kategóriába esnek. Ezek mellé le kell ülni nyugodtan.
-
ngabor2
nagyúr
A cukor nem savasít, a citromban van sav. Sőt, a kristálycukor (gyártástechnológiai okokból) lúgos kémhatású, csak bomlás során lesz savas.
Aki (sok) cukorral-citrommal issza a teát, az egyszer próbálja ki 1-2 héten át ezek nélkül. Eleinte valóban nagyon üres lesz az íze, ellenállhatatlan vágyat érez, hogy felcukrozza. Utána viszont elkezdi megérezni a nagyon enyhe, de összetett teaízt, aminek egy részét az ízesítők elnyomták. Nem mindet, de így az egész karaktere változik meg a teának. Van, akinek ez bejön, van, akinek nem. Ez tényleg ízlés dolga.
A méz, bár 80%-a cukor, a maradék nagy része meg víz, valóban megváltoztatja a tea, kávé ízét. Viszont ha valami kicsapódik, akkor az vagy nem jóféle, vagy nem jól elkészített (jellemzően fekete) tea volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs