Új hozzászólás Aktív témák

  • Celtis

    veterán

    válasz Celtis #29336 üzenetére

    Megjött a Fire TV Stick. Tanulságosnak tartom az eredményeket.

    Executive summary: A tv szar. A stickkel jó, ha a frame rate eredetihez igazítása be van kapcsolva.

    Amint hazaértem, azonnal csomagoltam ki a kis készüléket és csatlakoztattam a tv-hez. Viszonylag sokáig tartott mire hozzá tudtam látmni az első teszthez, mert vagy háromszor újraindult újabb és újabb frissítések telepítése miatt.

    Elsőre csak beállítottam a NF accountot és azonnal a 3 test probléma teszt jelenetét (8.ep 7:00->) néztem. A legnagyobb meglepetésemre ugyanúgy akadt DV sötét módban és ugyanúgy nem akadt DV világosban, mint a tv NF appjával.
    Azonnal ellenpróbát csináltam a másik tv-n (LG A1) Azon stutteres, de egyenletes volt a lejátszás, szóval nem a Firestick a gond. Ekkor végignéztem a beállításokat, megtaláltam és bekapcsoltam a "Match original frame rate" módot. Így már gyönyörű folyamatos lett a lejátszás az LG-n.
    Vissza a TCL-re. Ugyanúgy hibamentes a lejátszás immár DV sötét és világos módban is.

    Újabb ellenpróba a Vérapó korábban említett jelenetével (29:50->) Ez a tv saját appjával és kikapcsolt frame rate match-es a firestickkel is DV világos módban rettenetesen, DV sötét módban eléggé, sőt kikapcsolt HDR-rel (firestick) is valamennyire akadozik.
    A match original frame rate bekapcsolásával kisimul a lejátszás.

    Ebből azt a következtetést vonom le, hogy a tv-ben a 3:2 reverse pulldown (is) vacakul van implementálva mind belső app, mind külső forrás esetén. Tartalomtól és DV módtól függően itt vagy ott kisebb vagy nagyobb mértékben vét hibákat. Kb. úgy ahogy az interpoláció is szellemképeket gyárt. Egyszerűen kiforratlan a szoftver.

    Minden tiszteletem azoké, akik szerint az ő tv-jükön nincsenek ilyen hibák, de szerintem egyszerűen nem veszik észre. Hogy mást nem mondjak a szervizesek az én tv.mre is azt mondták, hogy nem látják az akadozást, pedig aki elvitte annak meg is mutattam. Nincs itt semmiféle rejtélyes hardver különbség vagy egyedi szoftver gond. Ez a készülék ennyit tud.

Új hozzászólás Aktív témák