Új hozzászólás Aktív témák

  • Parmezan77

    junior tag

    válasz kovacsit #21433 üzenetére

    Szia Kovacsit. Az egész kikövetkeztethető nagyon egyszerűen:
    A streamingek átlag 20-25 Mb / secundumos tömőrítést használnak a 4k filmeknél. Egy BD Remux (BlueRay lemezről rippelt) film általában 60-70 Mb/s között szokott lenni, de van olyan anyag ami 90 felett van.
    Ami nagyon fontos, hogy ez átlag bitráta ami lehet 2-3x több vagy kevesebb egy adott időben. Az egész attól függ, hogy mekkora különbségek vannak az egymás után következő képkockák között. Ha a film elég statikus, lassan mozgó részen van akkor kevesebb viszont gyorsan mozgó részeknél, gyakori jelenetváltásokkal ott durván meg tud ugrani. És mivel manapság leginkább ez a jelemző az "átlasgosan" nézett filmekre, ezért a virágboltos BD-Remux releasekhez nem lesz elég a 100 Mb/s. Főleg azért mert ez is lemérve, kábelen inkább olyan 80 körül van.
    Nekem hálózaton megosztott külső meghajtóim vannak, és kipróbáltam mindent (Plex, Vimu, Kodi, VLC, JustPlayer) minden akadozott a TV saját LAN-ján. Egy Gigabittes stick 5000 forintért viszont mindent megoldott és nem kellett vagyonokat befektetni. Ha kifizet az ember 5-600k-t egy TV-re ez már nem sok azért, hogy jobb minőségbennézhesse a filmeket.
    Nyílván ha nem nézel ilyen tartalmakat, vagy nem hálozaton osztod meg a média tárolódat, akkor nincs rá szükség, a 100 Mb tökéletesen elég.

    Peace :R

Új hozzászólás Aktív témák