Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz aprokaroka87 #6654 üzenetére

    Szia!

    A Crashlytics SDK egy olyan kezdeményezés, melyet a fejlesztő bele tud húzni az applikációja forrásába (akár egy harmadik féltől származó könyvtárat). A célja pedig az, hogy amennyiben az app hibát produkál (monduk dob egy exception-t), akkor elküldi a fejlesztő által megadott szervernek a hiba részleteit, illetve a készülék/OS alapvető adatait. A JSON fájlok valószínűleg vagy a szerver válaszát, vagy magát a hibát tartalmazza (Elképzelhető, hogy amennyiben a hiba megtörténtekor nincs elérhető internetkapcsolat, ideiglenesen itt tárolja az adatokat, majd elküldi. Csak a fejlesztő valamit félrekonfiguráhatott, hogy megmaradnak). CLS kiterjesztésű fájlokról pedig a LaTeX-nél/vba-nél hallottam csak eddig. Nem hiszem, hogy osztályokról lenne szó, inkább a Crashlytics rövidítésére utalhat. Annyira nem ismerem az SDK-t, hogy tudjam mire jó... :B

    Egyébként a korrekt (sőt, a Playben elméletileg kötelező lépés, a gyakorlatban nem tudom ki(k) ellenőrzi(k)), ha az app ad lehetőséget az ilyesfajta adatok elküldésének tiltására mondjuk a beállítások fülön. Például a PH! app esetében is így van megoldva a küldés.

    A rootot igénylő mappák listázásának problémája pedig régóta fennálló jelenség. Van olyan rootolási mechanizmus, amely engedi, van olyan, amely pedig nem. Pent tud róla, de még nem lépett ezügyben semmit. Egyébként a hibát az okozza, hogy mint azt a logból is láthatod, a Tasker a List Files lefutása előtt ellenőrzi egy shellparancs lefutásával, hogy létezik-e az adott útvonal:

    test -e /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core

    Érdekes, hogy megpróbálja végrehajtani a parancsot roottal is:

    18.59.26/Shell runSync test -e '/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core' root: true timeout: 3000

    Kézzel lefuttatva ezt root shellből:

    test -e /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core || echo "Nincs ilyen fajl vagy konyvtar"

    Mit kapsz vissza?
    Hasonlóan próbáld meg -e helyett a -f kapcsolóval is lefuttatni:

    test -f /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core || echo "Nincs ilyen fajl"

    Ennek a második parancsnak ki kell írnia az üzenetet, ugyanis a -f azt nézi, hogy van-e ilyen fájl, mi pedig könytárat adtunk meg neki. Így false (2)-al kell, hogy visszatérjen a test.

    Próbáld meg esetleg, hogy ha nincs záró / jel megadva az elérési útvonal mezőben, akkor add meg (/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core/).

    Azt viszont nem értem, hogy miért exit result: 0 ezt dobja a parancs eredményül... Úgy gondolom, hogy itt lehet a kutya elásva. Ugyanis létező állapot esetén 1-gyel kell, hogy visszatérjen a parancs, nem létezőnél pedig 2-vel...

    Egyébként időzítve lefuttathatod az rm /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core/*.json parancsot, ez pedig törölni fog minden json végű fájlt a mappából.

    Illetve, amennyiben mégis szükséged lenne a könyvtárak listázására, akkor az ls parancs használatára vagy utalva. Ennek a kimenetét talán leggyorsabban JS-sel lehet feldolgozni (korábban mintha írtam is volna hasonló szkriptet, ami ls kimenetből dolgozott), s az teljes mértékben képes helyettesíteni a List Files menüpontot.

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák