Új hozzászólás Aktív témák

  • bxx

    újonc

    válasz Gaberking #2474 üzenetére

    Sziasztok!

    Szeretnék egy igazán halk (inkább zajtalan) gépet, egyedül a tápom (XFX 650 szintén az említett ADDA ventilátorral) az ami zajt kelt nem is kicsit, így én is arra jutottam, hogy lecserélem valami más ventire.
    Olvastam, hogy Gaberking a "Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-3 140mm"-t építette be.
    Érdekelne mennyire hallható a hangja átlagos (pl. böngészés) illetve nagyobb terhelésen.

    Az általam választott típusok továbbá:
    - Akasa Apache 14cm [link]
    - Akasa Viper 14cm [link]

    (- Akasa Viper R 14cm [link] - azonban ez valószínűleg nem férne már be)

    Az Apache légszállítása kb. ugyanakkora mint a Noiseblocker-nek, viszont statikus nyomása jóval nagyobb (2.76 mmAq -- gyári ADDA: 5.918 mmAq!) és halkabb is.

    A Viper viszont jobban megközelíti az ADDA teljesítményét, azonban hangosabb lehet az Apache-nél, de halkabb a Noiseblocker-nél.:)

    Szóval a lényeg, mennyire jól teljesít a Noiseblocker zaj/hűtés terén, hogy érdemesebb-e megvenni a gyengébb-halkabb Apache-t vagy inkább az erősebb-zajosabb Viper-t. Sajnos az adatlapokból sokszor nem a valóság jön le, így lehet, hogy a Noiseblocker is "van olyan jó" mint az Akasa.

    Ami miatt még aggódok az a vezérlés. Az Akasa-k PWM-esek, míg a Noiseblocker sima feszültségszabályzást igényel, amilyen a táp is, tehát az biztosan működik. PWM-es esetében magasabb lehet az induló feszültség, bár ha a táp "hőfokra szabályoz" akkor folyamatosan növelnie kellene a fesz.szintet, így elméletileg a PWM-essel sem lenne probléma.
    (Erről esetleg van aki többet tud, miként oldják meg a ventilátor szabályozást? - csak hőfokot/teljesítményt netán mindkettőt figyel, stb...)

    És még egy dolog. A gyári ADDA 135*135mm, míg a fentiek 140mm-esek. A felfogató furatokon kívül kell valamin változtatni, vagy netán új keret is kell hogy elférjen a régi helyén?

    Köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák