Új hozzászólás Aktív témák

  • shinarit

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nagyon homályos nekem ez a téma, márhogy az aktív pfc és a nem igazi szinusz. Valahol azt írják, nem is hajlandó működni vele a táp, van ahol csak az akksiról működés nem megy. A szomorú igazság, hogy a jobb tápok szinte mind aktív PFC-vel jönnek, ahogy néztem, viszont a rendes szinuszos USP-k meg aránytalanul drágák.
    Egy sima otthoni gépet akarok megvédeni az áramingadozástól (sajnos szar a ház, most szállt el az előző tápom vagy emiatt, vagy nem emiatt, 3 éves GIGABYTE volt), igazából komolyabban az sem zavar, ha elmegy az áram és elvesztem a folyamataimat, persze kicsit dühítő, de nem szoktam mentetlenül hagyni semmit. Érdemes befektetni drágább USP-be, vagy jól megvannak az aktív PFC-s tápok a darabos szinusszal, esetleg bizonyos típusrokról tudjuk, hogy jól együttműködnek? Lesz baja bárminek, ha aktív PFC és kamu szinusz találkozik amikor elmegy az áram? Vagy csak simán leáll a gépezet?

    Illetve minimálkérdés, csak ha valaki csípőből vágja, mert a nagyját ki tudom könnyen guglizni (illetve már ki is gugliztam), csak a videókártyában és a vinyókban nem vagyok teljesen biztos (meg az aprólékban, de az végülis mindegy): mekkora VA kell ehhez, ha végül mégis üzemeltetni akarnám pár percig hálózati feszültség nélkül is?
    MSI 770-C45
    AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX
    2x KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz
    MSI R4670-MD1G PCIE
    2x SEAGATE 500GB 7200rpm 16MB SATA2 ST3500410AS
    ACER V233HABD
    LG GH22NS40 SATA Fekete

    [ Szerkesztve ]

    hülye pelikán

Új hozzászólás Aktív témák