Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz Alpine66 #6075 üzenetére

    "De bealtatni/hibernálni (a kettő között van különbség ?) tudja nem?"

    Ezeket tudja, viszont a 2 mod kozott lenyeges kulonbseg van.

    Az alvo allapotban a gep (amennyire csak lehetseges) lecsokkenti a fogyasztasat a kulonbozo alkotoelemek kikapcsolasaval, ugyanakkor a RAM-ban tarolt adatokat aktivan tartja, hogy gyorsan fel tudjon ebredni wake-up event (felebreszto esemeny?) eseten. Ha alvo allapotban elmegy a gep taplalasa, akkor a RAM-ban levo adat megsemmisul. Ha ez az adat mashol nem kerult rogzitesre (pl disk write cache), akkor adatvesztes lephet fel.

    Hibernalas eseten a RAM tartalma a lemezre irodik (hiberfil.sys fajlba Windows eseten), ezutan a gep teljesen kikapcsol, fogyasztasa gyakorlatilag 0 lesz. A kovetkezo rendszer indulaskor a rendszer-betolto erzekeli a hibernalast, utana visszatolti a RAM-ba a korabban kiirt tartalmat, majd az alvo allapotbol torteno ebredeshez hasonloan folytatodik a gep mukodese.

    A szunetmentes csak allapotinformaciot szolgaltat a gepnek, tipustol fuggoen mas-mas mennyisegben. A kulonbozo allapotvaltozasokkor szukseges intezkedeseket (sleep / shutdown / hibernate) a szamitogepen futo program kezdemenyezi.

    "Mert ha a sleep gombot megnyomom és után kihúzom a gépet, majd vissza dugom, utána elindul minden ahogyan volt, nincs adatvesztés."

    Ebben az esetben valoszinuleg az alvo allapotba lepeskor a gep kiirja a memoriaban levo adatot vagy a naplozott fajlrendszer (NTFS) hibaturese miatt nem erzekeled a problemat.

    "Nekem az lenne a lényeg, hogy tudja hibernálni, nem akarom x percig bekapcsolva hagyni, mert nem vagyok a gép mellett és nem tudnám rendesen leállítani ha baj van."

    Ha nem tudsz a gep kozeleben lenni, akkor hibernalas vagy a leallitas a biztonsagos opcio.

Új hozzászólás Aktív témák