Új hozzászólás Aktív témák

  • jeffo

    tag

    APC Smart UPS 1000VA (SMT1000I) szünetmentes kapcsán lenne kérdésem.

    Egy ismerősöm gépéhez lett véve, amin Windows 7 SP1 32 bites rendszer van, és elég fura dolgokat művelt a Powerchute Business Edition 9.0.1-es verzió. Eltartott egy ideig beállítgatni, helyi hálózatos címre (192.168.1.*) nem tudta megtalálni a gépen a szerver részt, csak ha 127.0.0.*-ot írtam be, aztán a console program is a gép nevét hozta fel, de hiába állítottam be a hosts fájlba 127.0.0.1-hez hozzárendelve, keresgélte hosszú ideig, de nem tudott kapcsolódni. Végül úgy jött be, hogy a gép neve helyett 127.0.0.1-et írtam, és a jelszót újra eltároltattam.
    Fura az is, hogy a program mappájában van valami Java verzió külön, ami eltér a gépen lévőtől. Ha akarnám frissíteni, akkor oda kellene telepítenem, vagy pedig valahogy megadni a szerver .exe fájlnáknak a service indításához, hogy honnan vegye a Java-t? Láttam ilyen paramétert, amikor próbálgattam valamit mellé írni, és bedobta a paraméterek felsorolása ablakot (-start, -stop, -install, -remove stb).

    Na de nem ez a fő gond, hanem hogy egyszer csak gondolt egyet, és már nem találta a szünetmentest. Unknown device vagy ilyesmi üzenet jött, és a webes agent sem töltötte be a beállításokat, végül is hasonlót jelzett, mint a console program.
    Keresgettem a fórumban, és többen panaszkodtak erre a 3 programos (server-console-agent) verzióra, ami már a 8-astól csinál ilyen hibákat, és valaki azt írta, hogy a 7-es verzió jobb lehet, mert a Win7 csak a 7-estől tudja telepíteni. Próbáljam meg azt valahonnan megszerezni, vagy inkább tegyem fel a Personal Edition-t?

    A másik kérdés, hogy szükség lenne arra, hogy esetleg a szünetmentest távolról lehessen managelni, kikapcsolni, elindítani. Az APC hivatalos oldala szerint ezt csak egy Network Management Card megvásárlásával lehet kivitelezni, aminek a cikkszáma AP9630 vagy AP9631 ([link], [link]). Az első is jó lenne gondolom, csak hát az ára nagyon drága, nem igazán adnánk ki érte 60e Ft-ot. Nincs valami olcsóbb megoldás erre?

    Mondjuk a gép be van konfigurálva Wake On Lan-ra, csak egy idő után valamiért nem akarta fogadni a Magic Packet-et, nem kapcsolt be. Próbáltuk webről, ipad-ról, nem ment. Pedig a beállítások megmaradtak a routerben. Olyan nem lehet, hogy a router, ha több próbálkozás van egymás után, akkor leblokkolja, vagy csak egy portot kell engedélyezni? Mert be van állítva a 7-es és a 9-es is. A Wake On Lan is megfelelne, ha működne, mert akkor ha a gép bejön, akkor lehetne a szünetmentest is kezelni, vagy ha esetleg az agent-et engedélyeznénk távoli elérésre is, a routerben valami port átirányítással, akkor a dyndns-es címmel bejönne.

    Kérem, ha van ezekről valakinek tapasztalata, írja meg!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák