Új hozzászólás Aktív témák

  • andris1602

    aktív tag

    Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.

    Kb 2 éve vettem egy szünetmentes tápot (FSP FP800 800VA/480W), a pc (FSP 500W Hyper M) alá, hogy a pillanatnyi áramszüneteket áthidalja. Friss korában nem emlékszem, hogy valaha lett volna áramszünet, így meg voltam nyugodva, hogy minden ok. (Mondjuk így visszamerengve lehetséges, hogy alulméreteztem a dolgot.)

    Aztán az utóbbi időben meg kb hetente elmegy az áram és nagyon bosszantó, mivel áramszünet esetén a gép és a szünetmentes is nyikkanás nélkül azonnal leáll, nem jelez, nem világít, csak a ki/bekapcsolás után ad életjelet, ha már nincs rákötve a pc. Azt hittem, hogy elfáradt benne az akku, ezért kipróbáltam egy másik gép alatt, amiben 240W-os táp van és NAS-ként használom (3 lemez), kb 30-40W fogyasztása lehet, és ugyan ezt a jelenséget produkálja.

    Maga a szünetmentes viszont kisebb (nem pc) fogyasztókat elvisz simán, próbáltam lámpával, töltőkkel is, visít és adja a delejt.

    Elvileg mindkét számítógép tápja aktív pfc-s. Ez lehet a gond? Vagy elfáradt az akku? Esetleg az elektronika vagy más?

    Szükség lenne szünetmentesre, és nem szívesen adnék egy tiszta szinuszos gépért annyit, amibe kerül. Ráadásul a NAS és a PC nem egymás mellett vannak, így lehet, hogy kettő fog kelleni..

    Köszönöm előre is

Új hozzászólás Aktív témák