Új hozzászólás Aktív témák

  • bexinho23

    őstag

    válasz plömplöm #18939 üzenetére

    Szerintem sokan vannak, akik nem értenek a UPS. Egyszerűen csak védeni szeretnék az érzékeny, drága elektronikai eszközeiket, ezért UPS-t vásárolnának. Van ez a topik, ahol 1 év kihagyással, többször is rákérdeztem, ki mit ajánl adott árban, adott felhasználásra. Mindig a Cybert kaptam válaszul. Gyors guglizásban is laikusként azt szűrtem le, hogy van az ATP és van a Cyberpower. Nyilván utóbbi az olcsóbb kategória, de koránt sem egy noname márka.

    Na most számolgattam.

    - 100e-ért vettem 1 éve
    - 2023.09-ig gyári garanciás
    - ha elküldöm (upsakku.hu) a UPS-t (pl. GLS a súly miatt kb. 5ezerért elviszi... majd gondolom vissza is hozza)
    - akkucsere 2x10ezer
    - ha még kérek állapotfelmérést (hogy nehogy ne akku probléma legyen, mert kicseréltetem az akkukat + szállítást is hozzáveszem, 30ezret kidobjak az ablakon) az megint + 10ezer alsóhangon...

    Ez így majdnem a UPS árának fele. Akkor inkább eladom, mert ez így ebben a formában nálam nem vált be (1 év alatt volt kb 4 áramkimaradás, amiben a mai is benne van). 3x jó volt hogy van, 1x meg, mintha nem is lenne... De mivel most úgy is költözöm, így valszeg ezek az áramkimaradások is elmaradnak majd.

    Laikus nyelven írtam, remélem érhető volt. Ha nem, akkor pontosítok.
    A UPS gyári windows programjában készítettem egy öntesztet, ami ennyit írt: "PASSED". Illetve írta, hogy éppen hány százalékon áll az akkumulátor (2%). Ez most jelenleg töltődik. 10%-on áll jelenleg.

    Amit korábban írtam, hogy 100%, azt a UPS kijelzőjén írta. Kikapcsolásig merült akku használattal (2-3 msp), majd hálózatra dugva ismét bekapcsoltam, megint 100%-ot mutatott. És nem a terhelhetőség értelemszerűen, mert nem volt rádugva semmi... szóval ennyi éves a kapitány.

Új hozzászólás Aktív témák