Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz agricola #17643 üzenetére

    Szerk látom közben a topic gazda megelőzőtt, annyi kiegészítést tennék hogy abban az alap kiszerelésben csak 9Ah kimeneti akkumulátor kapacitás van, ami viszont a fenti terhelésnél valószínű azonnal kevés lesz, azt már nem tudom hogy mennyivel bővíthető fel az a típus.

    Az eredeti írásom.
    A processzor overclockolva van? Feltételezem hogy munkához nem kockáztatja az átlag ember az overclock miatti instabilitást, de a "K" jelzés valamint a software általi 900-1000 W csúcs terhelés alapján még elő is fordulhat főleg amiatt mert írod hogy modellezéssel kapcsolatos számításokat futtatsz, ami okozhat full terhelést és emiatt is van legújabb felső kategóriás videókártyád.
    A 900-1000Wos mért csúcs érték akkor sem stimmel egészen mivel ebben a videóban 2 db 3090-est indítottak el 1000W-os tápegységről és csúcs állandó csúcs terhelésen(Tomb Raider full 4k grfika) kért a rendszer a rendszer a falból 1022W-ot: [link]

    A 3080-as kártyával az a gond, hogy állandó jelleggel csak max 300-350 W közötti terhelést jelent, viszont időről időre előfordul vele hogy 1-1 pillanatra felugrik 400-500 W közé, de tényleg csak 1-1 pillanatra. Ezzel meg az a gond, hogy erre kell méretezni a szünetmentest, mivel az abban lévő túláramvédelem erre kifejezetten érzékeny még akkor is amikor épp nem aksiról megy.

    Az SSD-k alig fogyasztanak, de azok a NAS merevlemezek induláskor 1,8 A-t is elkérhetnek a 12 V-os ágon, így valóban a csúcs terhelésük egyenként akár 50-50 W-is lehet.
    Szóval a 12V csúcsterheléses túláramvédelem miatt tényleg jó hogy 1600-as tápegység van benne, de lehet hogy a kövi 3080-assal együtt jelentkező mégnagyobb kiugrásokat már nem fogja bírni, ezt azért majd ellenőrizzétek le 1-2 napos tesztfutással, nehogy a legrosszabbkor jöjjön a probléma. Nem is annyira a VGA-k önmagukban, hisz a fenti videóban 3090-eseket vitt el az 1600-as, de a NAS merevlemezek szintén 12 V-os kiugrásai okozhatják pont azt a határ átlépést.

    A probléma ezzel hogy a bolti, 2000W+-os szünetmentesek amik már elbírhatják a kimeneti terhelést, nem biztos hogy elegendő akkumulátorral rendelkeznek.

    Így az egyik legbiztosabb megoldás ha másik helyiségben ahol nem gond a zaj elhelyeztek invertert, amire akkora akksit (legalább 24 AH-nyi leadható kapacitás) köttök rá amekkora kell, így ha még se elég még mindig cserélhetitek nagyobbra.
    Viszont a gép automatikus leállítása alacsony akksi kapacitás során már jó kérdés.

    Amúgy van az APC-nek kalkulátora, ha abba szerverek számára fentartott 2Kw-os csúcsterheléssel számolunk hogy biztos legyen benne tartalék, akkor már talál példányokat több százezres kategóriában, pl APC Smart-UPS SRT, 1500 VA, már kapható "potom" 235k hufért.
    De annak a szoftverével le tudod állítani szabályosan a munkaállomást.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák