Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Ice&Lime #13253 üzenetére

    A kérdéseidre:

    - Ha bekötöd a UPS-t a gép elé, akkor a gépet csak akkor fogod tudni használni, ha a UPS is be van kapcsolva. Ergo a UPS állandóan be lesz kapcsolva, folyamatosan figyel, és ha kell, beavatkozik. Ez történhet áramszünet alkalmával, vagy ha a feszültségszint nem megfelelő. Az ilyen "beavatkozások" azok, amikor beindul az inverter és elkezdi ő maga előállítani a fogyasztók táplálására szolgáló 230 V-ot. Ha áramszünet van, akkor ez kizárólag az akksiról történik, ha nincs (mert csak az AVR érzi úgy, hogy sz@r a hálózati feszültség), akkor az akksi akár ki is maradhat a működésből, bár szerintem az egyszerűbb felépítésű (olcsóbb) darabok ilyen variálásba nem kezdenek. Ezáltal ő maga is alaposan elkezd dolgozni, tehát melegszik. Hogy mennyire az a teljesítményétől függ. Ha ez a teljesítmény nagy, akkor fűt. Ha fűt... :)

    - Lásd előző válaszom.

    Tudomásul kell venni: hiába van full extrás PC-d, ami üresjáratban akár néma is lehet, a UPS-t a csúcsteljesítményre kell méretezni. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a UPS nem full extrás (márpedig Te most abban az árkategóriában keresgélsz), akkor az igyekszik majd hűteni magát, valószínűleg bambán, függetlenül attól, hogy neki most csak egy alapjáraton üzemelő Celeront kell táplálnia vagy egy épp csúcson pörgő dVGA-val szerelt gémer pécét.

    Lehet persze trükközni azzal, hogy a UPS egy másik (hangszigeteltebb) helyiségben van, a PC-hez pedig csak egy hosszabbító, vagy a falba behúzott dedikált (a UPS-ből eredő) áramkör fut, amire lehetőség szerint mást nem kötsz, de ez ugye megint hosszas tervezést és előkészületeket igényel.

    Rövidre zárva: az a UPS, amelyiknek van ventilátora, az használni is fogja. És sajnos nagyon sok mindentől függ, hogy mikor és mennyi ideig. Ez a paraméter viszont (sajnos) nem annyira dokumentált, legfeljebb tapasztalati úton lehet utána érdeklődni.

    (#13254) -ZeeZee-
    Én úgy tudom, lehet. De majd a többiek megcáfolnak. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák