Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz zsombor1 #11069 üzenetére

    Sok UPS csak úgy hajlandó életben tartani a rá kapcsolt fogyasztókat, hogy az egész rendszer előbb a hálózatról rendeltetésszerűen működött. Aztán beüt a ménkű, a UPS pedig a már üzemelő fogyasztók terhelését veszi át. Hidegindításról akkor beszélünk, amikor a rendszer előbb nem működött rendeltetésszerűen a hálózatról, hanem a UPS-t (rajta a ki- vagy akár bekapcsolt fogyasztókkal) hálózatról leválasztva indítod. Na, ilyenre nem mindegyik szünetmentes hajlandó, mert ezek az indulási áramok általában akkorák, amiket ők inkább igyekeznek megúszni.

    Annak kiderítésére tehát, hogy képes-e erre a UPS vagy sem azt kell tenned, hogy a kikapcsolt UPS-t a konnektorból kihúzva próbálod bekapcsolni. Ha hajlandó így elindulni, akkor képes hidegindításra. Ha nem, akkor nem.

    A mai számítógép tápegységek egyébként már akár 110 V-tól hajlandóak rendben elketyegni, tehát ha a generátorod csak pl. 190 V-ot ad le, az neki már elég. Ha viszont a UPS a fenti teszt alapján nem hajlandó hidegindításra, akkor valószínűleg az lehet, hogy számára az a pl. 190 V már nagyon kevés, azaz számára az már nem is megbízható hálózati feszültség, és ezért inkább be sem kapcsol.

Új hozzászólás Aktív témák