Hirdetés
- Már mesterséges intelligenciával tervez chipeket az NVIDIA
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Mesterséges intelligenciával figyelné meg az embereket Franciaország
- 7000 fő kirúgásával rázzák gatyába a Disney-t
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
- Synology NAS
- Windows 11
- DIGI internet
- Opera böngésző
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
senior tag
Egyre kevesebb olyan technológiai ok maradt, ami visszatartaná kínát taiwan bekebelezésétől. Ha a kínai export az usa és az eu felé lecsökkenne mondjuk különféle szankciók hatására, akkor már gazdasági racionalitások sem fogják útját állni a kínai katonai ambícióknak.
2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.
-
Pikari
senior tag
A kínai és európai termékek, amik ott készülnek, döntő többségében kínai tulajdonú és kínai technológián alapuló terméket takar, amire az európaiak rátesznek egy logót. Ez kb az ott készülő termékek 98-99%-a. Ezeket ha akarják, se tudják elvinni. Van persze, ami tényleg nyugati, csak ott gyárt. Ezeket el tudják vinni, ilyen a janeszgol által említett Apple, vagy épp a HP.
2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.
-
Pikari
senior tag
A kínaiak nem lesznek különösebb bajban, mert ezeket rég leklónozták, lásd pl a flinke, straus, ural, kraft, és egyéb márkanév alatt futó kerti gépeket és szerszámokat. A meglátásod helyes ugyan, mert például ezek mellett az eredeti stihl is kínában készül, pontosan ugyanezeken a gyártósorokon. Csak ha a stihl kijön onnan, az nem a kínaiaknak fog fájni. Ugyanis a reláció szerintem a fordítottja, mint amit konklúziónak kihoztál: Ha kína nem gyártja a nyugati brandeket tovább, akkor is tudja gyártani a sajátjait, így a kínai brandeknek lesz közel 100%-os piaci részesedése, az európaiaknak pedig közel 0%, mivel az összes gyár és knowhow kínában van ezekhez. Ugyanez igaz az általad említett különféle random brandek alatt futó ipari berendezésekre, meg a világon szinte minden iparra. Való igaz, hogy van számos olyan gyár és üzem is, ahol a tudást tényleg a ,,nyugat'' birtokolja, és a kínai csak dolgozik egy tál rizsért, azonban ez szerintem már bőven a kisebbség, döntő többségében a teljes workflow és termék kínai, az európai márka pedig csak egy ugródeszka nekik, ami alatt lopózva bejöhetnek európába, egyre jobb és jobb termékekkel.
-
Pikari
senior tag
Elolvasva a nyilatkoztait, amerikai katonákat (zsoldosokat?) ígért (men and women) az invázió esetére ( [link] ). Olyan nyilatkozatot nem találtam tőle, ami amerikai nehézfegyverek, vadászgépek kínai hadsereg elleni közvetlen bevetésére vonatkozna. Japán sem tett közzé ilyen direkt megnyilatkozásokat.
Nehéz lenne elképzelni azt, hogy amerika érdemben, pl anyahajókról felszálló vadászgépekkel lépjen be kína partjai mellett a konfliktusba, talán csak korlátozott mértékben, azok ellen a katonák ellen tudja ezt megtenni, akik már taiwan partjaira lépnek, hiszen máskülönben kína nem lenne eszközelen ezekkel szemben.
Én is sajnálom taiwant, mert egy szimpatikus ország, ami bemutatja azt, hogy kínában micsoda gazdagság, szabadság, és jólét lehetett volna, ha nem teszi be a lábát oda a kommunizmus. Csak egy biztos módszer van arra, hogy taiwan biztosan elpusztuljon kína keze által: ez pedig nyugati - amerikai izmozás, melldöngetés, és uszítás, lehetőleg olyanok által támogatva, akik annyit tudnak az anyahajókról, hogy az a vízen úszik
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it A jelentések szerint már exportlicenceket sem oszt ki az USA, így a Huawei-t lassan minden alkatrésztől elvághatják. A holland és japán exportot is lekorlátozták Kína felé.
- Silicon Power 2TB m.2 ssd nvme xd80
- Üzletből, Apple garanciával, Macbook Air Retina M2 13" 2022 Silver, 256GB SSD
- Thinkpad P50 15.6" FHD IPS Xeon E3-1535M v5 Quadro M2000M 16GB DDR4 512GB magyar vbill ujjlolv gar
- Erős HP Elitebook FULLHD/Intel i5-4300 /Magyar bill /8gb ram / 256gb SSD / Win10
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, 256 GB, DS, fekete, patika állapot
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest