Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
Mai volán irodás agymenések:
1. Távolsági bérletet csak személyi igazolvány és lakcím kártya kíséretében vehetsz.
MIÉRT IS?
A család többi tagjának hogyan vegyem meg. Miért kell nekem azt igazolnom, hogy abban a városban lakom ahonnan vagy ahova a busz érkezik?2. Távolsági bérlet esetén az igazolványra rá van írva, hogy pl. 15km-es bérlet Székesfehérvár Autóbusz állomás - Pákozd nagyposta.
Ezzel te Székesfehérvár autó buszállomás - Csór kocsma távolságot nem teheted meg, mert nem arra a 15km-re szól.
MERT? 15km az 15km...Ez megint melyik agyament gyökér agyából pattant ki?
Ha én teszem azt Szfváron lakom, Veszprémben dolgozom és Bp-re járok barátnőzni, akkor vegyek egy 40km-es bérletet Szfvár-Veszprém és egy 60km-es bérletet Szfvár-Bp útvonalra?Azért kíváncsi lennék, hogy ezt mégis melyik 8 osztályt sem végzett pénztáros adta elő.
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz D.Orion #15805 üzenetére
Valószínűleg azért van meghatározva, hogy melyik két település között érvényes a bérlet és nem csak az, hogy mennyi km-re, mert, ha csak km lenne megadva, akkor elmész mondjuk 40 km-et és átszállsz egy másik buszra amivel szintén elmész 40 km-et és így akár havonta többször meg tudnád kerülni az országot egy 40 km-es bérlettel, ami nem tudom mennyi lehet, de álltalában 20 oda-visszára jön ki egy 40 km-es útvonalon. A személyi ig.-t nem tudom miért kérik, max a fényképes bérlet igazolvány lehetne érdekes, hogy tényleg a 40km-es bérletre van-e szükséged.
[ Szerkesztve ]
GhostDragon#24437
-
nagyúr
-
chatran
őstag
Csapbetétet hol tudok venni a városban? Prakti, Baumax és egyéb nagyáruházak nem játszanak, hozzá nemértő eladókkal vannak tele, teljesen inkompatibilis dolgokat akartak rámsózni.
-
justflash
aktív tag
válasz D.Orion #15802 üzenetére
Sosem volt olyan hogy a 15km-es bérlettel bármerre utazhatsz 15km-t, mindig úgy volt hogy A és B között, ez nem újdonság.
A személyis-lakcímkártyás történet viszont nettó faszság, amellett hogy semmi értelme még szivatnak is, mi is egyszerre szoktuk venni.
mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...
-
nagyúr
-
deicide
veterán
válasz sandor906 #15806 üzenetére
Nem teljesen logikátlan, amit mond. Ha a kiindulási állomás van csak meghatározva, mondjuk Szfvár, akkor azzal mehetsz 15km-es sugarú körben bárhová, Úrhida, Aba, Pákozd, Csór, mittudomén, de ettől az országot körbeutazni nem tudnád nyilván, ha a kiindulás adott.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
D.Orion
veterán
válasz Napfénysüti #15812 üzenetére
Nem olyan nagyon messze, Pákozdon vettem egy családi házat. Igazából Sukorót szerettem volna, de az több lett volna, mint a keret. Így marad pénz a felújításra, plusz Pákozdról még bejövök kerékpárral is melózni ha nincs utána dolgom.
deicide: Belenyugszom, járok kerékpárral vagy kocsival ha esik az eső.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
üdv
műanyagot akarok megtisztítani ragasztótól. Mit ajánlotok? Tiszta alkohol? Illetve majd fémre akarok ragasztani műanyagot, de nem pillanatragasztóval. Esetleg valakinek ötlete?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
D.Orion
veterán
válasz deicide #15817 üzenetére
Ja csak előtte be kell hoznom azt a 10km/h-s lemaradásom az átlagsebességben. Késő ősszel már talán menni fog, feltéve, hogy addigra nem döntöd be az 50km/h-s kaput egy körön.
cellpeti: Alkohol mehet rá. Holnap felírom a cégnél azt a két komponensű ragasztót amit múltkor használtam, 300kg/cm2 sziklaszilárdság jó lesz?
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
https://www.coreinfinity.tech
-
juliabrilke
veterán
Klíma kondenzvíz kivezető csövét hogyan tudnám lefedni úgy, hogy erős szélben ne legyen hangja? (persze a folyadék is tudjon rendesen távozni)
-
sandor906
tag
válasz juliabrilke #15824 üzenetére
Egy klímás ismerős azt javasolta, hogy szúnyoghálót kell tenni a cső kinti végére és nem dugul el a beköltöző pókoktól, de szerintem a cső fütyülését is csillapíthatja. Igaz néha nem árt takarítani, mert a por és a víz keveredése is eldugíthatja a csövet.
[ Szerkesztve ]
GhostDragon#24437
-
sandor906
tag
válasz juliabrilke #15826 üzenetére
A ferde vágással lehet hogy csak behangolod. A sípolást a harmónika vagy gégcső kialakítás még jobban felerősíti. Lehet, hogy a beltéritől, ha megoldható, akkor sima pvc csőre le lehetne cserélni és annak a végére kitalálni valamilyen csöpögő szelepet.
[ Szerkesztve ]
GhostDragon#24437
-
sandor906
tag
válasz juliabrilke #15826 üzenetére
Ez a cég itt van Fehérváron a Mártírok úton, lehet, hogy tudnak valami konkrét megoldást ajánlani.
GhostDragon#24437
-
sh4d0w
félisten
Van vkinek eladó SATA-s 32 gigás SSD-je? 100-as kondícióval kéne...
https://www.coreinfinity.tech
-
justflash
aktív tag
válasz juliabrilke #15824 üzenetére
Tegyél egy könyököt a végére.
mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...
-
nagyúr
Valaki csináltatott mostanában ajtóban üvegezést? Van egy régebbi 2 részes ajtó az albérletben aminek a fölső felébe kellene üveget rakatni, milyen árban mozoghatnak ezek?
Més que un club!
-
D.Orion
veterán
válasz Napfénysüti #15832 üzenetére
Az nagyban függ attól, hogy milyen üveget szeretnél. Határ a csillagos ég. Metal Glass és Jüllich Glass Kft-t tudom javasolni. Náluk korrekt kínálat van, ha nincs nagyon egyedi spéci üveg igényed, akkor azonnal méretre is tudják szabni.
Jüllich kint van az Auchan-nál, Metal meg itt az öreghegyen Sárosi utca(Nagyzsombati -<Budai út felől, vagy Poprádi útról megközelíthető.
-
nagyúr
-
D.Orion
veterán
válasz Napfénysüti #15834 üzenetére
Akkor vannak megoldások pl. a savmart vagy homokfúvott üveg. Ezek mögé csak akkor lehet belátni, hogy ha belül világosabb van(lámpa), mint kívül. Bár ekkor is csak körvonalakat lehet látni. Aztán vannak a különböző színű opál üvegek vagy a tejüvegek. Esetleg még a millió+egy féle olcsóbb screen üvegek.
Katedra üvegeket is érdemes megnézni, közelről ha rátapadsz téged látnak, te keveset. Pár centiről pedig már szinte semmit nem látsz csak fényt és színeket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
D.Orion
veterán
válasz Napfénysüti #15836 üzenetére
Megnéztem közben, a katedra olcsóbb, mint a savmart-homokfúvott(tejüveg).
Az a baj, hogy ami mögött pl. félmeztelenül lehet az egy bedeszkázott ajtó, vagy fóliázott / színes üveg.
[ Szerkesztve ]
-
madarasz92
őstag
válasz Napfénysüti #15836 üzenetére
Huha akkor jó lesz a belátás
-
nagyúr
-
JohnnyX
őstag
válasz Napfénysüti #15834 üzenetére
Zavar téged hogy nincs ott üveg?
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
nagyúr
-
D.Orion
veterán
válasz Napfénysüti #15841 üzenetére
Legyél oly kedves őt elkísérni egy üvegeshez és lehet, hogy cserébe enged egy víztiszta csíkozást az opál üvegbe.
-
nagyúr
-
justflash
aktív tag
válasz Napfénysüti #15839 üzenetére
Pont van itthon pár rejtett kamerám elfekvőben, esetleg beépíthetjük azokat is.
-
madarasz92
őstag
válasz Napfénysüti #15839 üzenetére
Jujj.. Hát akkor meg teljesen jó .. -
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
véleményeket várok, hogy ki milyen beltéri fehér festékkel szokta kifesteni a lakását.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
sandor906
tag
válasz cellpeti #15847 üzenetére
Utóirat: bármilyen festékkel festesz, fontos, hogy higítani csak desztvizet használj, mert a csapvízben levő oldott anyagok, sók reakcióba lépnek a festékkel és ezért sárgul be a fehér és romlik meg a maradék. Desztvizes higításnél tehetsz el javítót a kevert színből és pár hónapig bíztosan eláll. Nekem az idén a porosodás miatt lehet, hogy egy frissítő festést azért meg kell ejteni.
GhostDragon#24437
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest