Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz pilóta #52870 üzenetére

    Ismerek olyan szervet, akik eléggé fontos dologra vigyáznak, és a megyében ketten csinálják a pár évvel ezelőtti kb 10 helyett. Szerinted ez mire elég? Semmire. Privátban meg tudom írni a konkrétumokat, ha nem hiszed, ha érdekel. Abból látható, hogy fontos, és teljesen elégtelen amit most csinálnak, illetve amit szerencsétlenek tudnak csinálni, a körülmények miatt.
    Lassan kezd ez az egész ország egy szánalmas bohózattá vedleni. Milyen már az, amikor egy hivatalban az ott dolgozók kell hogy összedobják a klotyópapírra valót? Meg ilyenek. Vagy vigyék be a budipapírt. Basszus jó, hogy a klotyó lehúzásához nem otthonról kell vinni a vizet. Vagy mindenki zacskózza be a gittet és vigye haza.
    Ez az egész ország egy... Ehh, se felhúzni nem akarom magam, se azt hogy kimoderáljanak. Pedig olyan szépen leírtam elsőre, csak kimoderáltam magam :D

    ShadowX: igen, ezt ismerem. Hasonló okok miatt, és az annak idején megkapott új főnökeink miatt hagytam ott a közigazgatást annak idején. Bánni nem bánom, de egy jó munkahely volt előtte, amit ha nem is tudatosan, de teljesen tönkretettek. És valóban, amikor leépítés volt, az volt a poén, hogy nem az inkompetens gyökeret küldték el, aki nem volt képes normális munkát végezni, hanem a normálisakat. Elképesztő módon néha azért, mert "az úgyis talál magának másik munkát", xy-nak meg két gyereke van, őt ne küldjük már el... És az ilyen éveket átvészelt a 2 db ivadék miatt. Mert az egy munkahelyen érdem. Attól jobb a munkád. Igaz, hogy mikor ott állsz mellette, és úgy kezeli a számítógépet (amin dolgoznia kellene), hogy legszívesebben üvöltenél tehetetlen dühödben (rá kell várnod), vagy legszívesebben tarkón kúrnád egy vaslapáttal, de ott toporogva végig kell várni, míg fél perc alatt eltököl azzal, hogy Fájl, végigpásztázza az egérrel 4x, megtalálja, hogy megnyitás, rámegy az egérrel, leveszi a szemét a kijelzőről, a tekintetével beméri az egeret, úgy nyomja meg a gombot, és ha közben arrébb ment az egér, akkor a legnagyobb türelemmel kezdi elölről. Mentésnél, nyomtatásnál ugyanez. És közben megy végig a kommentár (ez ilyen rendezői változat), hogy most mit csinálUNK. Igen, megnyitjuk. Hopp, arrébb ment! És az ilyenek miatt nem haladsz a munkáddal. De mivel 20 éve kollégája volt a főnöknek, ilyen régi káder, ezért megtartják. Vagy a felesége olyan helyen dolgozik, ami a főnök családjának szívességet tud tenni. Vagy újabban egyszerűen csak... de nem politizálunk. És közben elküldik azokat, akiknek a rokona nincs megfelelő helyen, akinek nincs 3 gyereke, és elkövette azt a hibát, hogy nyelvet beszél és tanult, mert azt kell kirugni, elvégre ő úgyis el tud helyezkedni. A tehetségtelen koloncokat meg megtartják, mert sok helyen még mindig tartja magát az, hogy a közigazgatás a tehetségtelen emberek felszívója. Szerencsére ezt már egyre több helyen látom eltűnni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák