- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz SOAD19 #209679 üzenetére
Merülést általában 2 másodpercenként 1 ütés szokott jelezni, nem fordítva, mert akkor még jobban merülne, az meg nem lenne túl logikus. Valószínűleg alapból ilyen, a Bulovának is vannak ilyen órái, pl. a Lunar Pilot Chronograph (alias "Moonwatch"/"Moon Watch").
[ Szerkesztve ]
Eladó Escapement Time VH31 Field karóra hardveraprón! - jegelve
-
dzsi23
addikt
válasz Deskdiver #209727 üzenetére
Ez sem rossz, és legalább szerepel a gyári leírásban, hogy mit másoltak. Amúgy szebb is, mint az eredeti. Persze, az eredeti 1953-as (elvileg), azóta a Blancpain is szebbet gyárt.
-
dzsi23
addikt
válasz Szilágyi84 #209734 üzenetére
A nato szíj jó dolog, nekem nagyon sok van/volt már (na meg itt szinte már mindenkinek van). Olcsó (általában), kényelmes, könnyen cserélhető, és millió féle van, így szinte minden órához találhatsz megfelelő színben.
A Stührling meg egy kínai "mushroom brand". Ha nagyon olcsón kifogsz egyet, akkor végül is mindegy, de sokat ne várj tőle.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
Oké, hogy lengyel bajnokság, foci, hosszabbítás, és a hosszabbítás percei néha örökkévalóságnak tűnnek, amikor ki kell védekezni a meccs végét, és nem akar jönni az a fránya sípszó... de ezen az órán tényleg hosszabbak azok a percek (additional time)?
[link][ Szerkesztve ]
-
-
dzsi23
addikt
válasz marec1122 #209786 üzenetére
Valszeg nem siet, csak rossz helyen van a mutató. Vagyis siet, de mégsem... belül tudja a pontos időt, csak azt nem tudja a szerkezet, hogy a mutató hova mutat. Ilyen előfordulhat, ha teljesen lemerül az óra, esetleg elem/akksi csere esetén, netán nagyobb eséstől vagy erős mágneses behatástól. A leírásban benne van, hogyan lehet ezt megoldani, tehát én is azt javaslom, hogy keress egy ismerőst, aki vágja az angolt valamennyire.
-
dzsi23
addikt
Megint vékonyabb lesz a pénztárcám.
Úgy tűnik, cheapestékhez is eljutott, hogy csúszkál a paratrooper szíj - ööö - fémizéje, valószínűleg ezért most már dupla bújtatóval árulják. És van fekete PVD-s is.Illetve van tépőzáras nato (vagyis ez így már nem is nato) is, bár a színválaszték hagy némi kívánnivalót maga után.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz Sungoo #209818 üzenetére
Mit jelent a gyatra? Igazából nem is tudom, mi számít jónak, de ha hozza a Mako 3 tartósságát, azzal már kiegyeznék.
Feldobtam gyorsan egy lume videót a Kamasuról (az ajtónyikorgástól senki ne lepődjön meg, nem a hang a lényeg )... nem tudom, mennyire jön át, de a videó végén még elég jól leolvasható, persze, a szememet nem égeti ki. Ez jónak számít?Eladó Escapement Time VH31 Field karóra hardveraprón! - jegelve
-
dzsi23
addikt
válasz elprimo #209847 üzenetére
Jó dolog a zafír, mert nehezebb megkarcolni (de ezt sem lehetetlen). Én nem az üveg alapján választok órát, de sokaknál alapfeltétel, hogy zafíros legyen.
(#209848) fagyalllo:
A számlapon is elírták, mert a Casiokban általában ásványi üveg van.Eladó Escapement Time VH31 Field karóra hardveraprón! - jegelve
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz Szilágyi84 #209914 üzenetére
Lehet cserélni.
És legalább megtudtam, hogy létezik ilyen szerkezete is a Seikonak (VD35A).Eladó Escapement Time VH31 Field karóra hardveraprón! - jegelve
-
dzsi23
addikt
válasz Szilágyi84 #209918 üzenetére
"Az milyen csak nem túl rossz?"
Nem túl rossz, sőt, valószínűleg a szerkezet a legjobb dolog az egészben. Bár a dupla időjelzésnek akkor van értelme, ha sokat utazol másik időzónába, vagy másik időzónában lakik rokonod vagy ismerősöd, akivel sokat beszélsz. Nekem nem lenne rá szükségem, de érdekes megoldás.Eladó Escapement Time VH31 Field karóra hardveraprón! - jegelve
-
dzsi23
addikt
válasz petipetya #209925 üzenetére
Kár, hogy eladtam a GMT-s órámat, lehet, hogy azóta már pilóta lennék.
Jó, a többi funkciót is kevesen használják az órákban (pl. tachy), igazából az a bajom ezzel az órával, hogy 40-44 ezret kérnek érte, annyiért meg már van Seiko, Orient, Pulsar, meg az összes Lorus. De mindegy, olyat kell venni, ami tetszik.
Szerk.: Ja, a Casiot ki ne hagyjam...[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz @mriya@ #209981 üzenetére
Kék indexek nélkül nem lenne ez annyira zsiráf, simán hordanám. Feltéve, hogy valaki megvenné nekem, mert nincs felesleges 10 millám. Vannak azért visszafogottabb darabjaik is... meg ennél feltűnőbbek is.
-
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz m3tr0 #210033 üzenetére
A moddolásnak nem vagyok híve. Kivéve, ha Vostokokról van szó, mert azokból brutál szép darabok szoktak ide felkerülni, amik köröket vernek a gyári dizájnra. SKX modokból is szoktam szépeket látni facebookon, de mégsem kap el a must have érzés. A Vostokokon javít a mod, SKX esetén meg úgy érzem, mintha csak elrontanának egy jó órát. A zafír csere az okés, mert az funkcionális, a Baby Tunán is max. ennyit változtatnék.
-
dzsi23
addikt
válasz K.Andras.Vfx #210040 üzenetére
Kár, hogy még a reklámvideón is dadog az a 8-as Miyota...
Egyéb:
9-es Miyota is hajlamos a dadogásra?[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Sungoo #210045 üzenetére
1:04-nél, 1:43-nál és 2:09-nél is látszik, hogy megtorpan. Volt nálam 8-as Miyota, az is dadogott, mozgatás nélkül is (ha jól emlékszem 5 és 10 között, illetve 40 és 45 között, de ez nyilván változó). A Vostokom is dadogott, arra ajánlott itt valaki megoldást, de nem akartam szétszedni. Elhiszem, hogy a tied nem dadog magától, te a szerencsések közé tartozol. Amúgy nem egy eget rengető probléma, együtt lehet vele élni, egyiktől sem emiatt váltam meg.
-
dzsi23
addikt
Nem tudom eldönteni a képek alapján, hogy csak a pirossal jelölt részek fehéredtek be (a két műanyag réteg között), vagy a kékkel jelölt "ablakos" rész is. Nekem úgy tűnik, mintha csak ott lenne fehér, ahol nem kap rendesen levegőt, illetve nem férsz hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz zsoltijano #210085 üzenetére
Ami fontos, hogy az ébresztő csak akkor állítható/kapcsolható, ha a stopper le van állítva, és le van nullázva. Csak 12 órát tud mérni, ezért maximum 12 órával az ébresztés előtt tudod bekapcsolni. Az alsó gombot megnyomva kapcsolható ki-be (2 pittyegéssel jelzi, hogy bekapcsoltad, 1 pittyegéssel, hogy ki).
Ébresztési idő beállítása:
1. lépés: Nyomd az alsó gombot legalább 2 másodpercig. A kicsi percmutató előreugrik 1 percet, ezzel jelzi, hogy aktiváltad az ébresztő állító módot.
2. lépés: Az alsó gombot röviden nyomva percenként ugrik előre a mutató, hosszan nyomva pörög előre, amíg el nem engeded.
3. lépés: Várj 10 másodpercet, és az ébresztő állító mód deaktiválja magát, illetve két pittyegéssel jelzi, hogy az ébresztés be van kapcsolva.Elvileg így kell, de én is csak az angol használati utasításból puskáztam, nem volt ilyen órám, így tesztelni nem tudtam.
Szerk.: Arra kíváncsi lennék, hogy vajon a felső gombbal lehet-e a másik irányba (visszafelé) állítani az ébresztés idejét, mert ez nincs a leírásban.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
Azt hittem, hogy az üveg is műanyag, de akkor helyesbítek: az üveg és a műanyag között, ahol pirossal jelöltem.
(#210093) csabulaxi:
Az adatlapon 50m, de az óra hátlapján 100m szerepel (vagyis 10 bar van odaírva, hogy pontos legyek), gondolom, utóbbi a valós.Egyéb:
És ha már Citizen, nekem is bejönnek a fényevők, tegnap érkezett a fekete. A napnyugtából már együtt vacsoráztak.Eladó Escapement Time VH31 Field karóra hardveraprón! - jegelve
-
dzsi23
addikt
válasz Deskdiver #210104 üzenetére
De ha lejjebb is 9-est rak az óráiba, akkor mit rakjon a prémiumba? Nem nagyon látok tőlük a 9-esnél "prémiumabb" mecha szerkezetet gyártásban. 8-ast meg már 40-50$-ért is kaphatunk kínai órába csomagolva, ahogy Seiko NH35/36-ot is, csak a Seikonak van prémium szerkezete is.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #210173 üzenetére
Óraszerető az illető? Mert ha nem, akkor csak nyűg lesz neki, jobb lenne egy kvarc. Ha igen, ajándékba akkor is inkább kézzel is húzható automatát vennék, mert ki tudja, mennyit akarja majd hordani.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #210181 üzenetére
Csak én érzek ebben logikai és etikai buktatót is?
-
dzsi23
addikt
válasz BloodRay #210186 üzenetére
& T0mcs:
Én is csak olyan órát veszek ajándékba, amit én is szívesen viselnék. Legalább is minőségre és megbízhatóságra. De külsőre olyat keresek, ami az ajándékozotthoz illik, illetve tudásra olyat, amire neki "szüksége" van, és csak azzal foglalkozok, hogy neki jó legyen, nem azzal, hogy mi lesz, ha majd........ hogy majd nekem is jó legyen egyszer..... hogy majd harmadszor is örüljek.... nem... nálam egy öröm van, és az az, amikor látom, hogy örül, akinek adom.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz SOAD19 #210194 üzenetére
A 3. kép alapján nagyon laza az a szíj, 3 ujj is beférhet, nem csak 1, de 2 biztosan. Persze, nem tövig kell nyomni az ujjadat, csak a 2. ujjpercig. Nekem akkor a legkényelmesebb, ha a mutatóujjam befér a második ujjpercig, plusz még a középső ujjam az 1. ujjpercig (legalább is így este 7 óra körül így van, reggel kicsit vastagabb a csuklóm, olyankor csak a mutató fér be).
Én nem szeretem, ha szimmetrikus, számomra nagyon kényelmetlen, itt ecseteltem már a dolgot.Eladó Escapement Time VH31 Field karóra hardveraprón! - jegelve
-
dzsi23
addikt
válasz Tetsuo #210230 üzenetére
Nem tudhatjuk, hogy felmerült-e benne a mecha óra, mivel csak linkelt egy kvarcot, ezért kérdeztem rá. Bár már tárgytalan, mert kvarc lett a vége, talán majd a következő... na nem mintha bárkit is rá akarnék beszélni a mecha vonalra, jelenleg én is a 3. kvarc-korszakomat élem.
A rádiós témához meg csak annyit szólnék hozzá, hogy nálam pl. szszb megyében vígan szinkronizálnak a Citizenek. Persze, a ház közepén, ablakoktól távol, nem ilyen vidám a helyzet, de ez ilyen dolog, a leírás szerint is ablakba kell rakni. Ha esetleg beljebb is talál jelet, az jó dolog, de nem elvárás. Én sem az ablakban tartom, de ha muszáj lenne, akkor oda raknám.
Athénban viszont valszeg nem veszik a jelet, a lenti táblázat alapján.A másik dolog pedig, hogy elvileg a kiválasztott időzóna alapján választ jelforrást az óra. Vagyis Magyarországon hiába venné a német jelet; ha valamilyen okból pl. Tokyo van beállítva, akkor nem fogja venni. ("The signal station is changed depending on the selected city. Some cities cannot receive the signal though the signal station is assigned in the list." - H145 user manual) Illetve pl. ha Tokyoba megy az ember, akkor is olyan időzónát kell beállítani, ami ott fogható. Vagyis be lehet állítani mást is, de szinkronizáláshoz át kell állítani ottanira.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz csabulaxi #210289 üzenetére
Nekem nincs különösebb bajon a lyukas számlappal (sőt... de ezt már kifejtettem korábban), viszont ennél a konkrét darabnál nekem sem jön be.
Az első képen lévő Orient elég jó lett. Csak a méretét sokallom.Eladó Escapement Time VH31 Field karóra hardveraprón! - jegelve
-
dzsi23
addikt
válasz SOAD19 #210356 üzenetére
Engem legalább csak egy ranggal fokoztak lejjebb, téged kettővel.
(#210361) djeperto:
A SpaceX-nek van már valamilyen hivatalos órája? Azt látom, hogy 2012-ben kijött egy 50. évfordulós Tag Heuer, amin SpaceX és "First swiss watch in space - 1962" felirat olvasható, de ezt nyilván nem "űrórának" szánták.Eladó Escapement Time VH31 Field karóra hardveraprón! - jegelve
-
dzsi23
addikt
válasz Empsepo #210370 üzenetére
"a fanatikus tag helyett aktív tag lesz, ami kifejezőbb"
Ha ők mondják, én elhiszem.
Egyéb:
Az a drága jó ember, aki úgy döntött, hogy 23 millis legyen a tokfültávolság, hogy véletlenül se legyen jó a szíjak 98%-a...... Kikacsint a rugós stift.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest