Új hozzászólás Aktív témák

  • ronin s8

    senior tag

    Bár lehet, hogy ez túl személyes lenne, és ellenőrizhetetlen. Némi rosszakarás is megbújhat mögötte, ami kivédhetetlen.

    Helyette inkább órás típusokat sorolhatnánk fel, név nélkül. Például:

    1) A "szakértő"

    Elméletben kiválóan tudja a dolgokat, de mihelyt komoly munka kerül a kezébe, lefagy, és komoly hibákat ejt: Megkarcolja a hátlapot, eltöri a csapokat, összegubancolja a hajszálrugót, stb... Elméleti tudásának köszönhetően nem dolgozik márkaszervizben, sem saját órás műhelyben. Legfőbb erénye a lexikonitás, hatalmas tudásanyaga, ami elméletben minden kérdésre segítségére van, és megnyugtató választ ad.

    2) A "szocialista" órás

    Általában kis órásbutikban, esetleg boltocskában praktizál, ahol Szokol rádió mellett majszolgatja szendvicsét.
    Főbb szakterülete a régi orosz vekkerek, Doxák olajozgatása. Kedvenc szere a benzin, amit bőviben adagol, ha úgy hozza a szükség. Kiválóan tisztít zsebórákat, orosz karórákat. Mindig van nála raktáron régi NDK-s pataolaj, ami felbecsülhetetlen szer a régi szerkezeteknél. Legalább 30 éve van a szakmában.

    3) A "márkaszervizes"

    Csak gyári előírásoknak megfelelő cuccokat használ, csak cserél, semmit nem készít. Az meghaladná a képesítését, és a bátorságát is. Meg van kötve a keze, de munkáját mégis precizitás, szakszerűség jellemzi, persze adott keretek között. Ő a jövő embere. ha már beszélni sem tudna, szobrot lehetne formázni róla. Ha teheti fusizik. Árainak megállapításakor előszeretettel veszi alapul a hivatalos szervizlistát. Gond nélkül elbánik akár egy hamis kínai vacakkal is, ha van hozzá alkatrésze. Ha nincs, kikukázza...
    Munkájának eredménye általában kifogástalan, mindaddig, amíg van alkatrész, és elég sokat fizetnek.

    4) A "vidéki" órásmester

    Nagyban hasonlít a "szocialista" típushoz, annyi különbséggel, hogy az ő kedvenc szere a WD40. Ezzel szinte bármilyen problémát megold, ezzel előkészítve egy sokkal nagyobbat. Előnye, hogy olcsó, ámde gagyi.

    Természetesen van (lehet) még sok egyéb típus is, de ezeket írjátok le Ti! :))

    [ Szerkesztve ]

    "Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

Új hozzászólás Aktív témák