Új hozzászólás Aktív témák

  • krono.

    tag

    válasz mert_csokis #268703 üzenetére

    Nem véletlenül nem gyártanak ők kvarcot.
    Mi számít középkategóriának? Mert pl Hamilton és Tissot is eszembe jut hirtelen mint quartzot használó szerintem középkategóriás gyártó.

    Egyébként szerintem egyszerű megválaszolni, mert az óra szerető embereket nagy általánosságban érdekli az óra működése, egy mechanikus órát pedig a végtelenségig lehet csiszolgatni teljesítmény és megjelenés (szerkezet) tekintetében is. Az óraszerető emberek szeretnek elveszni a részletekben, és ha valamit biztosan tud egy mechanikus szerkezet, az rengeteg apró részletet. A Porsche is feladhatta volna már a 911-et, ha tisztán a teljesítmény a cél, de a vevőkör pont értékeli azt, hogy egy alapvetően hátrányos helyzetű motort a tökéletességig csiszoljanak a mérnökök, az órával is így van a többség.
    Nyilván mondjuk a tok, számlap, mutató kidolgozás végére sokkal hamarabb el lehet érni, egy quartz pedig szerintem nem tud olyan látványos lenni. Nyilván vannak kivételek, például a Bulova Accutron, de elég niche közönségre lő.

    Holott fordítva ez például nincs így.
    Szerintem ez pont az így van esete, hiszen csak arról volt szó, hogy kevesebb mozgással sem kell félni az automatától, amire érkeztél te...
    Amit egyébként meg tudok erősíteni, home officeban, íróasztalnál üldögélve sem állt meg soha a kezemen a szoruló rotoros Seiko 5-öm se, javítás után meg pláne.

    Fura amúgy nekem, sokan mondják, hogy nincs idejük tökölni a beállítással, meg felhúzással. Nem mondom, hogy nekem mindig van, ott a Casio A168, meg egy moonphase Raketa, ha csak fel akarok kapni valamit, de egyébként lehet én csinálok valamit rosszul, de ez nem tart többnél max 1-2 percnél, pláne ha kézzel húzható. Sokszor csak felkapom az órát mikor megyek valahova, és amíg a kocsi motorjában kerül egyet az olaj addig gyorsan beállítom, vagy amíg a tetszőleges tömegközlekedési eszközre vár az ember sima ügy. Persze nem mondom, hogy ez nem tud valakinek teher lenni, csak én nem érzem ennek olyan súlyát, hogy emiatt ne hordjak egy órát, ami tetszene alapból.

Új hozzászólás Aktív témák