Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz fagyalllo #241067 üzenetére

    Csak nem akarod abbahagyni....
    Igen ezt írtam, de nyilván arra gondolltam, hogy ott lehet haszna, esetleg. A mindennapi életben meg mi is, Ja semmi. Fóleg annak akinek csak egy óra kell, amit használ.
    Most belegondolok abba az esetbe, amikor odaállítasz egy embert és elmondod neki, hogy figyu, itt van két óra, ez egyik tudja ezt és ez és ezt. (nyilván nagy eséllyel soha nem volt rá szüksége, ha igen akkor pedig tudja mit akar). Majd megkérdezzük tőle, hogy itt van két óra, az egyik 150 dollár, a másik 250 dollár. Ezt meg ezt meg ezt tudja a drágább. Vajon melyiket választja? (és persze ez egy alapszerkezet esetében ami nem sokkal lesz pontosabb az elődnél.)
    Nem véletlen, hogy a Seiko kiütötte a 7s sorozatot, mert nagy eséllyel aki egy picit értelmesen gondolkodik nem ad ki + 100 dollárt arra amire nem is biztos hogy szüksége lehet. Aki meg kiad rá, az tudja mire, mert hát nagy eséllyel az emberek nem úgy mennek órát venni, hogy ilyen specifikációval rendelkező szerkezet kell, hanem úgy hogy kell egy óra ami mutatja az időt dátumot, napot. (persze ebben az árkategóriában és mechanikus, nem a spring drive-éban., vagy a 3 segédszámlapos sola-ében).
    A koronazár más téma, ennyiért én azt is elengedem. Mert azért elég sokáig elvoltak ezek a kis 5-ösök anélkül.

    #241069 dzsi23

    Azzal nincs is baj, ha növelik a presztízsüket. Mondjuk szerintem pont a Seiko-nak nem kellett emiatt szégyenkeznie, mert pont arról voltak híresek, hogy nagyon jó ár érték arányú órákat állítanak elő, és az is meg tudott venni egy jó mechanikus órát, akinek kevés pénze volt. Ma már ez annyira nem lesz igaz.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák