Új hozzászólás Aktív témák

  • KKG

    kezdő

    válasz @mriya@ #219762 üzenetére

    Ezzel kapcsolatban volt egy kellemetlen élményem, ami miatt évekig nem hordtam órát.

    2000-ben bátyámtól diplomaosztómra kaptam egy 2000 darabra limitált kvarc Certina Alex Criville sportórát, hazai kisker ára 100ezer forint volt. A. Criville motorversenyző volt, az óra szíja motorláncot idézett - egyedi, de szokatlan is. Ez volt az első "komoly" órám. Heti 1-3 nap hordtam jellemzően.

    Három évig tette a dolgát, aztán 2003-ban elemcsere. Kértem az órást (oda vittem, akitől vettem az órát), hogy legyen nyomáspróba is. Kérdeztem is, hogy garancia van e a nyomáspróbára, illetve, hogy megmarad e a vízállóképesség. A hölgy kissé felháborodva mondta, hogy erre nincs garancia. (?)

    Vízbe egyébként nem vittem soha. De 2007-ben úgy adódott, hogy Tunéziában nyaraltam, bementem vele a tengerbe (gondoltam mégsem hagyom a parton a cipőben), mikor kijöttem, látom, hogy megállt. Na, mondom magamban megint az elem, mert eltelt a legutolsó elemcsere óta 4 év. De sajnos itthon kiderült, hogy beázott. Nem merültem, csak úsztam egy rövidet.

    Egy amatőr szinten óráskodó munkatársam is megnézte és azt mondta, kb. 35ezer lenne a szerkezet, kicseréli, ha akarom, aztán valamiért nem került rá sor. Máig megvan, (szinte teljesen) hibátlan a tok és az üveg, nem csapkodtam semmihez.

    2014-ben vettem rá magam, hogy vegyek új órát... (G-Shock Mudman G-9300) Na, ezután kvarcban csak solart veszek, vagy víznek még a közelébe se megyek vele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák