Új hozzászólás Aktív témák

  • vzsryl

    nagyúr

    Sziasztok!

    Szeretnék vásárolni valami korrekt órát, de egyelőre csak nézelődő fázisban vagyok, mert most sok kiadás vár rám, és szerintem nyár vége előtt nem fog összejönni a dolog.
    Elvárásaim a következők:
    Árban nagyjából 100k-ra gondoltam, de az sem baj, ha pl. 50-70k-ért is van megfelelő szerkezet számomra. :) Ha esetleg valami nagyon jó ajánlat van, akkor esetleg elmennék 150k-ig, de afelett számomra már a realitással szemben áll egy óra ára. Kérlek emiatt ne haragudjatok rám.
    Letisztultabb, elegánsabb dolgok vonzzák a szemem, tehát valami egyszerűbb analóg kialakítás érdekel.
    Felhasználása sokrétű lenne, tehát előfordul még olyan is néha, hogy viszonylag komolyabb fizikai munkát végzek, amely során bírnia kellene az órának a strapát, illetve ha elmegyek strandolni, akkor közben is szeretném hordani, így fontos a vízállóság.
    A karbantartás fontos számomra minden általam használt eszköznél, de mivel krónikus időhiányban szenvedek, ezért erre minél kevesebbet szeretnék szánni.

    Első körben arra gondoltam, hogy valami egyszerűbb, zafír üveges, bőrszíjas óra lenne számomra a legmegfelelőbb. Ezekre főleg a tartósságuk miatt gondoltam, mert a zafír talán jól viselheti a karcolásokat, a bőrszíj meg jobban bírja az "ütéseket", mint a fémszíj. Ez utóbbival konkrét tapasztalatom van, és a bőr sokkal jobban bírja a karomon, mint a fém. Más fajta szíjak számomra visszataszítóak, tehát olyanokat nem szeretnék viselni.

    Abban viszont teljesen tanácstalan vagyok, hogy az automata, az elemes és a fényenergiás közül melyik lenne a legjobb választás.
    Az automatát ritkán kell piszkálni, viszont nem olyan pontos. Az elemest sűrűbben kell szervizelni, nyomáspróbázni stb... A fényenergiásnak meg figyelni kell a töltöttségére.

    Mutatnék egy konkrét típust, ami kialakításra nagyon tetszik: Seiko Collection SGEH65P1

    Merrefelé induljak el? :)

    megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

Új hozzászólás Aktív témák