Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Lauda #174752 üzenetére

    Na most képzelj el egy Való Világ szerű környezetet, egyfajta szituációs játékként.
    Csomó ember be van zárva, megvan mindenük, ami kell, de ugye a külvilággal nincs kapcsolatuk. Tegyük fel, hogy szabad ég alá sem mehetnek, hogy lássák, nappal van e, vagy éjszaka?

    Mindegyikük kezén van egy relative pontos automata szerkezet, ami a játék kezdetekor, azonos időre van beállítva.
    Elkezdődik a játék, mindenki teszi a dolgát. Az órák pedig elkezdenek, egymáshoz képest, egyre pontatlanabbul járni. Először csak másodperceket, később perceket, vagy elég hosszú idő esetén, már órás eltéréseket is fognak mutatni, egymáshoz képest.
    Véleményed szerint, ahogy ez a probléma egyre jobban realizálódik, mi lesz az első dolog, amiben megpróbálnak megállapodni?
    Válaszolnék is, természetesen a referencia idő. Kinek az óráját vegyék alapul?

    Kell, hogy az ember életében legyen egy pontos referencia idő, ami nem azt jelenti, hogy egy atompontos órával a kezemen, nem késhetek a randiról, akár fél órát is.
    Dehogynem!
    De ez a XXI. század, és engem relatíve zavarna, ha hosszú távon olyasmit kellene a kezemen hordanom, ami időmérésre szolgál, és pont ezt a feladatát nem tudja maradéktalanul elvégezni.


    Ismersz olyat, aki napi használatra 5000 dodós órát hord? Mondjuk lehet, de akkor tuti nem kazángépész. Ettől függetlenül, bármi is legyen a dolgom, vagy a munkám, egy ilyen órát nem hordanék napi szinten, esetleg akkor, ha annyi pénzem van, hogy ha megkarcolom, kikukázom, és veszek másikat.
    De az meg pazarlás, és a szívem szakadna meg érte.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák