Új hozzászólás Aktív témák

  • TimeCenter

    tag

    válasz darvak #16299 üzenetére

    Darvak:
    A Tough Solar rendszer hasonlóan az Eco-Drive technológiához a fény energiáját hasznosítja. Az első ilyen Tough Solar-os óra a DW-9300J-1 modell volt 1998-ban. Mint a CASIO DMD disztribútora elsőként kezdtem hordani. Még ma is tökéletesen működik, bár a szíja és a műanyag tok már igen viseltes. A szerkezet és az akkumulátor hibátlanul működik. Arra kell ügyelni, hogy ne hagyja az ember teljesen lemerülni. Időnként ki kell tenni a napra, hogy teljesen (!) feltöltődhessen. Ha ezt a szabályt betartjuk az akkumulátor élettartama megegyezik az óra élettartamával ( évente 1%-ot veszik a kapacitásából ).
    Összehasonlítva a két rendszert: a Citizen nagyobb kapacitású energiatárolót használ egyes modellek akár 7-évig is bírják, további töltés nélkül. A CASIO csúcsmodellje csak 11-18 hónapot bírja. A töltési idő is rövidebb a Citizennél mert az a számlap teljes felületét használja a fény begyűjtéséhez, míg a CASIO általában csak a kijelző körüli (kisebb ) részt. Régebben a fénygyűjtő számlap is szebb volt a Citizennél, de mára a drágább CASIO EDIFICE modellek is sokat szépültek.
    Most ezt az órát hordom (2004-óta):
    http://citizen.timecenter.hu/citizen+orak/promaster+radio+controlled+karorak/AS2031-57E.ora

    Kell ennél drágább ( mert jobb aligha van )?
    WR200, Ti.C.C. tokozás, zafír üveg, tömör szemekből a csat, teljesen automatikus naptár, foszforeszkáló mutatók, atompontos idő....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák