Új hozzászólás Aktív témák

  • norbertb88

    tag

    válasz F-ECT$ #13829 üzenetére

    Mechanikus és kvarc vezérlésű órák vannak! Azonban a mechanikus lehet kézihúzós (koronáról kell felhúzni mondjuk napi 1-szer), de lehet egy mechanikus óra automata is (ekkor a mozgási energiát "eltárolja" és azt hasznosítja az óra a működéshez).
    Létezik azonban olyan szerkezet is, amelyik automata, de lehet koronáról húzni is! Ennek gyakorlati haszna, ha mondjuk nonstop egy irodában kuksizol és nem mozogsz eleget....
    Azt tudnod kell, hogy az automata órák órák járástartaléka 48óra, tehát ha te heti 2alkalommal viselnéd, akkor mindig újra be kellene állítanod a pontos időt.

    Én inkább a kvarcot ajánlanám neked, mivel nem napi szinten hordanád és a kvarc sokkal pontosabb is! A mechanikus órákhoz kell némi elhivatottság....
    Illetve megjegyezném még, hogy egy mecha órát 5évente szervizelni kell, ami szintén nem egy elhanyagolható összeg. (kb. 20ezertől - 100ezerig).

    Márkák tekintetében én is a Tissot, Certina vonalat említeném.....ezeknél az óráknál nem nagyon foghatsz mellé, mert mind2 nagyon jó minőségű svájci szerkezettel vannak szerelve és mindegyik zafír kristály üveges ami teljesen karcálló!

    Két elegáns modell:

    http://certina.orak.hu/CERTINA%20DS%20CAIMANO%20GENT|C017.410.16.057.00

    http://www.oraszalon.hu/item/tissot/tissot_ferfi_karora_heritage_visodate_t019_430_16_031_01

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák