- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
- Letartóztatták a bitcoin-Jézust
- Hálózatokról alaposan
- ASUS routerek
- Asustor NAS
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- A pápa egyre jobban tart a romlott AI veszélyeitől
- Milyen program, ami...?
-
IT café
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz customer114 #718 üzenetére
annyira, hogy két éve (vagy három) befenyítették a margarin gyártókat, hogy tovább szemetet már nem gyárthatnak. Így kellet változtatniuk a gyártási eljáráson (az olcsó szemét gyártót ki kellet dobni) egy drágább módszerre.
"az Unilever-től újabb információkat kaptunk. Ezek szerint a jó minőségű margarinokat ma már a modern gyártási technológiájuk révén nem hidrogénezett növényi olajjal készítik, hanem természetes összetevőkből: ilyenek lehetnek például a növényi olajok, a pálmazsír (ami szobahőmérsékleten is szilárd, ezért nincs szükség a hidrogénezés technológiájára) és / vagy kókuszzsír, így transzzsírokat is csak minimálisan tartalmaznak. (Ezt a legtöbb gyártó fel is tünteti a csomagoláson, az Unilever margarinjainak transzzsírtartalma 0.5% alatti, ami messze megfelel a WHO előírásainak."
Hidrogénezett növényi olajjal készülteket én továbbra is kerülném.
Gyarori tévhit, hogy a margarin egy iparilag “mesterségesen” előállított élelmiszer, amit ráadásul hidrogénezett növényi olajból készítenek.
A margarint ezzel szemben a “születésekor” az 1800-as évek közepén kézzel készítették, az ipari gyártás a XX. századra vált elterjedtté. A II. Világháború táján a vaj pótlására hozták forgalomba sok országban. A margarin térhódításában szerepe volt a vajhoz viszonyított fajlagosan kedvezőbb árának és a fogyasztók számára kedvezőbb reológia-, állománytulajdonságainak ( hidegen is könnyen kenhető, míg a vaj “törik”) is. Mára a margarint a többi élelmiszerhez hasonlóan főként ipari körülmények között állítják elő, de akár otthon is lehet margarint készíteni, ha nem sajnáljuk rá az időt és az energiát. A margarint jó minőségű növényi olajokból, természetes növényi zsírból és vízből készítik. A jó minőségű margarinokban nincs hidrogénezett növényi olaj, hiszen a modern gyártási technológiák során már nincs szükség rájuk. Mint minden élelmiszernél, a margarinnál is döntő jelentősége van a felhasznált nyersanyag minőségének, tisztaságának. Az olajok hidrogénezése egyébként megnöveli a termékek eltarthatóságát és íz-stabilitását. Jelenleg a hidrogénezett növényi olajokat főként a sütőipar, a cukrászat, valamint a csokoládé étbevonat készítői használnak.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
maestro87
őstag
válasz customer114 #718 üzenetére
Nem. Egészségre nem káros, sőt eszerint a vaj egészségtelenebb is.
De Dluinet leírta a lényeget, változott az eljárás így már tényleg nincs mitől félni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- GoodSpeed: Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- További aktív témák...
- EDIFIER R1700BTS hangfal pár makulátlan, új állapotban, 2 év hivatalos garanciával, alkalmi áron
- LG OLED55B23LA 2 Év GYÁRI GARANCIA
- Apple iPhone XR 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC , i7 12700KF , RTX 3080 Ti , 64GB DDR5 , 960GB NVME , 1TB HDD
- Intel PC , i5 8500 , 1660 6GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest