Új hozzászólás Aktív témák

  • k-dani

    csendes tag

    válasz Drughi #4978 üzenetére

    Listákban szokott előkelő helyen szerepelni, mint a legegészségtelenebb ételek egyike (bár vannak fenntartásaim, lehet, hogy a listát pl. amerikai oldalakról vették át magyarra, ahol esetleg egész mást jelent a virsli, vagy eleve féligazságokat tartalmazott már az eredeti is, vagy a sonkalobbi rendelte stb.). Emlékeim szerint a színezőanyagot, sótartalmat, tartósítószereket, állományjavítókat, az alapanyag (hús) minőségét és mennyiségét szokták kritizálni. Ebben "erős" állítólag a virsli. Meg szokták emlegetni, hogy jobb, ha nem tudja az ember, miből készül a párizsi és a virsli.
    Amúgy igen, kerülöm a májkrémeket is, a felvágottból is a leginkább természetest keresem (pl. Pikok Pure).
    Szóval van olyan, ami ezen szempontok alapján még minőséginek számít? Csak a Spar akciós újságban 2 oldal van tele virslifélékkel.

    FPSTunker: A napfénynek (UV sugárzásnak) talán van olyan adagja, ami inkább előnyös, mint káros (és azzal már évezredes tapasztalatunk is van). A nitritekkel/nitrátokkal kapcsolatban nem vagyok biztos, hogy van-e előnye az egészségre.

Új hozzászólás Aktív témák