Új hozzászólás Aktív témák

  • Quent1n

    senior tag

    válasz Pandimakaay #17265 üzenetére

    Szia!

    Valóban, ha összerakott rendszert szeretnél az zsebbe nyúlósabb (legalábbis ha Atmos, DTS-X kell), nehéz 2-300 ezerből valami jót építeni. Itt a kérdés az, hogy mennyire kell neked Atmos-os rendszer. Ha nem akkor, azért 500 alatt is kihozható egy nem vészesen gagyi házimozi rendszer, nekem pl. évekig egy Pioneer VSX-529 / Harman HKTS16 kombóm volt és teljesen jól elvoltam vele.

    A hangprojektort is érdemes rendszerben kezelni, tehát mélynyomóval és (igény szerint) hátsó hangfalakkal. Én amit soundbarok-ból ajánlanék az ami nekem is van: Samsung Q990C, illetve amit hallottam szólni: Philips TAB8905/10, Samsung Q930C.

    Alapvetően a difi, hogy a soundbar rendszer helytakarékosabb, nincs annyi kábelezés, de cserébe kevésbé rugalmas és precíz elhelyezésileg. Nincs erősítő, így ha sok az eszközöd akkor kicsit macerásabb a bekötés mert a soundbarokon 1-2 HDMI bemenet van csak, így van amit a TV-be kell dugni. A soundbarokon kevesebb a csatlakozó, így pl lemezjátszót stb. macerásabb rákötni, nem nagyon van usb bemenetük sem. Rendes kijelző sincs, ha ez fontos. Fix rendszerről beszélünk tehát nem lehet bővíteni (max ha nincsenek háttérsugárzók és a gyártó gyárt hozzá), nincs az, hogy pl. 2 mélynyomós rendszert csinálsz, vagy különböző gyártók hangfalait használod. Illetve zenére a klasszik házimozi rendszer többnyire jobb.

    Részemről a helytakarékosság és a kényelem miatt voksoltam a soundbaros rendszerre és nem bántam meg. Ami kicsit zavaró még az a gagyi kijelző, király lenne ha lehetne hozzá kapni egy külsőt. :)

    Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

Új hozzászólás Aktív témák