Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca19 (a)

    aktív tag

    válasz pinnacle #10654 üzenetére

    A Cantonnak vannak HDMI bemenetű hangfalai, ráadásul DD és DTS díjakat is kifizetik, tehát nem csak PCM jelet dolgoznak fel, hanem a DD és DTS jelet is.
    Talán az egyik legolcsóbb. Persze van jóval drágább is.
    Az Audio Pronak is vannak HDMI-s hangfalai, de csak PCM jelet dolgoznak fel, ezért egy optikai kábelhez képest semmi előnye sincs. Kisebb verzió Audio Pro A26, nagyobb AudioProA36.

    #10656 cigam

    "Milyen pluszt ad az, hogy HDMI bemenet van a hangfalon? Miben másabb/jobb(?!) mint amikor toslink/spdif csatlakozáson keresztül kapja a jelet?"

    Ha csak PCM jelet fogad, akkor semmiben sem jobb. Viszont ha fogadja a DTS és DD jelet közvetlenül, akkor árnyalatnyival jobb hangminőséget kapsz, ha a hangfal/erősítő dekódolja a DTS és DD hangot, mintha a TV vagy médialejátszó kimenetét konvertátatod PCM-re, és azt küldöd ki. Nem mondom, hogy óriási a különbség, de hallható. Igazából
    talán ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a filmek többségénél átkapcsolsz magyar hangsávról eredetire. Valaki nem hallja a különbséget....másvalaki meg elvan ámulva, hogy hogyan lehet ekkora különbség. Sajnos tényleg leszoktak az aktív hangfal gyártók a DTS és DD díjak fizetéséről, így tényleg 1-2 darabtól eltekintve szinte csak a PCM jelet kezelik az aktív hangfalak optikai bemenete is.

    http://www.diesel.com

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés