-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
veterán
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
negyven2
veterán
via Sorozatjunkie
-
negyven2
veterán
válasz spammer #10319 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Book Two hivatalosan még az első évad.Ja, hogy időközben 4 évadosra módosították a terveiket (összesen 52 rész). Mondjuk gyártási számításban a 2:14 az a 126-os epizód.
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Basszus a Community 5. évada eddig barmi jó
Igaz, nekem a 4. "gáz szivárgásos" évaddal se nagyon volt gondom.“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
negyven2
veterán
Szerintem a valaha készült legjobb sorozatok egyike!!! De én elfogult az vagyok az AD-vel, és emiatt nem számíthat a véleményem. De amúgy kiváló (főleg angolul, sőt inkább kizárólag angolul).
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Amúgy még arra érdemes azért figyelni, hogy a sorozat tele van amerikai politikai és popkultirális utalásokra, illetve rengeteg belsős poénnal, ami igazából csak akkor "üt" nagyot, ha tudod a sorozatnak a hányattatását, és az ott szereplők információját (pl. David Cross és a Dr. House castingja).
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
AXN-es:
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
Na, úgy látszik itt a 'That 70s Show' valós Spin-offja
-
negyven2
veterán
Magyar premier - Comedy Central: 03.24 Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) 9.évad
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
'Big Bang Theory' Renewed Through Season 10.
Az szép... 2017-ig igy biztos lesz
-
negyven2
veterán
El kéne már kezdenem ezt is újranézni
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
-
-
negyven2
veterán
válasz callmeakos #11690 üzenetére
De akár mind a kettő is lehet. Szadista hajlam + piros pont Morfológusnál ha döntenie kell Will-el története alapján.
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
válasz bambano #12144 üzenetére
Szerintem meg éppen hogy a jelenleg futó egyik legjobb sit-com. A leggyengébb talán a 4. évad volt, amikor is a Sony kirúgatta a showrunner-t. De az 5. évadra visszajött, igaz ekkor meg két állandó szereplő távozott, de igazából sikerült megtartani a sorozat egységét.
Az első évad első felének gyengeségein viszont érdemes szemet hunnyi, mert utána nagyon beindul az egész.
Szerintem ami nagyon jó részek lettek még ekkor is az S1E07, S1E16 és ezek után a S1E20 után indul be igazán amiért is számomra miért is olyan kiváló sorozat ez. Az első évad (és talán a sorozat) egyik legjobb része pedig a S1E23 (Modern Warfare).
Viszont nem igazán átívelős sorozat azért érdemes végignézni az elejétől mert rengeteg visszautalós (és természetesen kikacsintó pop-cult) utalás van az előző részekre.
Úgyhogy én csak ajánlani tudom
#sixseasonandamovie
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
válasz tonyrulez #12641 üzenetére
Szerintem jó (amúgy egy baromi tapló egy sorozat , de pont ezért jó).
Itt a sorozatjunkie írása róla:
"A sorozat arra épül, hogy van ez a banda, akik tulajdonosai egy bárnak. És akkor ennyi, nincs átívelő téma vagy ilyesmi, csak az hogy idióták. Nem, valójában nem is ez a jó szó.. megvan, seggfejek. Olyanok akikkel viszont tényleg nem akarsz találkozni a való életben, annyira egoista f*szok, amellett természetesen rasszisták. Amúgy ebben a rasszizmusban az a legdurvább, hogy tök álszent arccal előadják, hogy ők nem is azok, és el is hiszik magukról basszus. Na, rájuk épül az egész."
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
‘The Comeback’ Returning to HBO for Six-Episode Run
Számomra az év híre!!!
-
negyven2
veterán
válasz Ace owner #12745 üzenetére
Ahogy írod is, ez pont az a fajta sorozat, hogy vagy rajongsz érte, vagy le se sz*rod. Nekem egyformán zseniális mind a 4 évad.
Ja igen, a CC-s szinkron nagyon jó, viszont angolul valami pazarul vannak megírva a párbeszédek, amit a magyar szinkron nem tudod átadni (fölég a rengeteg többértelmű és lefordíthatatlan szójáték miatt). Meg ugye amit is rétegsorozat, mert tele van belsős (színészek más szerepeivel kapcsolatos, meg aktául amerikai belpolitikai, média, popkult) poénokkal.
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Be lett rendelve a The Flash, viszont a Supernatural: Bloodlines nem.
-
negyven2
veterán
válasz dokee78 #12820 üzenetére
Alapvetően úgy van, hogy vagy van egy ötlete valakinek amivel aztán házalhat a csatornáknál, de a legtöbb esetben a a csatorna a portfóliójába szeretne egy xyz típusú sorozatot. Ekkor vagy megkérnek egy belsős írót, vagy pedig szemezgetnek a pilot ötletekben (pl alternatív univerzumban játszódó krimi, ahol a főhősök tengeri uborkák és egy gonosz sorozatgyilkos korall után nyomoznak, miközben zajlik a globális felmelegedés ). Ha megtetszik egy terv akkor abból kérnek egy pilot-t epizódot, ha bejön akkor berendelik, de ha nem de van benne potenciál, akkor újraforgattathatják, akár más szereplókel, és/vagy más történettel is (pl az Episodes című sorozat is erről szól, igaz ott egy UK sorozatot ültetnek át US-re). Amúgy kb a leforgatott pilotok kb 2/3-t de inkább 3/4-t egyből kukázzák (ezek nagy része aztán eltűnik a süllyesztőben, de vannak amik kikerülnek, sőt a berendelt sorozatoknál is kikerülnek ezek, pl Unaired Married with Children - Pilot.
Alapvető fogalmak – Unaired pilot
Alapvető fogalmak – Unaired pilot (2. rész)
viszont vannak olyan sorozatok is amiket pilot nélkül rendelik be egyből egész évadra, vagy pedig egy sorozat spin-offjaként debütál egy részben pl a The Flash az Arrowban, vagy egy bejáratott sorozat mellékágának rendelik be szintén pilotot nélkül pl Agent of Carter.
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Basszus, a ******************************************************** NBC, hogy elkaszalta a Community-t.
-
negyven2
veterán
válasz tDr1v3r #12858 üzenetére
Inkább a Hulu, vagy a CC.
Hannibalnak én is örülök, bár ha kaszát kapott volna, és átvette volna mondjuk egy kábeles csatorna... főleg úgy hogy egy NBC-n ilyen kimagasló minőségét produkál (mondjuk egy HBO-n valószínűleg mindenik megd#gna mindenkit minden részben )
-
negyven2
veterán
Parks and Recreation kasza (a 13 részes 7. évad lesz az utolsó).
-
negyven2
veterán
a FOX azért jó párszor szokott nyúlni az egyedi koncepciókhoz. Nem tudom, hogy hallottál-e róla de anno volt nekik valami Firefly nevezetű sorozata is, igaz, hogy elkaszálták, de legalább bevállalta. Amúgy
networkországos tévéknél, pont hogy az egyedi koncepció jelenti a legtöbbször a biztos kaszát.Amúgy valószínűleg a sorozat arra épül, hogy főhősünk egyik nap arra ébred, hogy eltűnt rajta kívül minden ember, és nem arra, hogy egy katasztrófa miatt kipusztultak (vagy mindinkább arra, hogy mintha nem is lettek volna soha, csak maga a felépített világ).
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest