Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajos1908
csendes tag
Helló!
Kezdő vagyok a S.V.6.0-ba.
Egy kérdésem lenne: egy kész xviddel tömörített avi-t hogy lehet visszaalakítani úgy, hogy dolgozni lehessen vele a a Sonyba.
Előre is köszi -
Lajos1908
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #1664 üzenetére
Köszi
-
Lajos1908
csendes tag
Hali
Egy xvides avi-t sikeresen visszalakítottam VirtualDubbal, hogy kezelni tudjam a S.Vegasban, minderre azért volt szükség, mert nekem 4:3-as arányú Tv-m van és hihetetlenül zavar, hogy csak középen egy csíkba mennek a mai DVD-s filmek, és ezért gondoltam azt, hogy a S.V.-ba majd áttudom alakítani. Viszony problémákba ütköztem.
Előszőr egyszerűen a renderelésnél probáltam változtatni a filmrészlet felbontásán, mindent kipróbáltam, a 720x576-től kezdve mindent, de csak a film kerete változott az én beállításomra, maga a film ugyanúgy csíkba futott az asztali lejátszómon.
Ezek után azt próbáltam meg, hogy a filmrészletnél jobb gomb-Video Event Pan/Crop aztán a legördülő menüben a presentnél kiválasztottam a 4:3 Standard TV aspect ratio, na ekkor a kis élőnézeti képen is teljes képernyős lett a film, megis örültem, hogy hátha most jó lesz, viszont amikor renderelni akartam akár MPEG-2-be, akár WMV-be, lerenderelte, de vagy teljesen sötét volt a kép vagy csak az első képkockát mutatta, aztán semmi, illetve egyszer a fájl előnézeténél csíkozva az első képkockát mutatta, aztán szintén semmi.
Mitől lehet ez? Magában a Vegás előnézeti képnél letudja játszani, de mégis nem jól rendereli le. Én nagyon amatőr vagyok, de mindig is nagyon zavart, hogy nemtudom nézni a jó drágán vásárolt filmjeimet teljes képernyőbe.
Ja és mindemellet egy teljesen érthetetlen dolog:miért nincs ilyen probléma a jó öreg VHS-eknél, ott mindig teljes képernyőn mentek a filmek. Plusz a nagy Tv-adók is ugyanazt a filmet, amit én drágán megveszek 16:9-es DVD-be letudják adni teljes képernyőbe(belenagyítás kizárva, figyeltem!).
Szóval teljes homályba vagyok.
Ha valaki tudna segíteni örök hála lenne. , bocs a regényért.
[Szerkesztve] -
Lajos1908
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #1668 üzenetére
Na közbe megoldódott a dolog , mégis csak letudja renderelni normálisan a filmet, ha 4:3-as ra állítom az alapból 16:9-es filmet.
Viszont rájöttem hogy ez sajnos nem az, amit én elakarok érni, ugyanis ahogy gondoltam itt is a film széléből levág egy kis részt mindkét oldalon, de legalább nem húzza függőlegesen szét.
Nagyon arra gondolok, hogy ehhez valamilyen hardveres átalakítás kell.
Nézelődtem és találtam úgynevezett aspect ratio convertert: egyet az ebay-en,valami
''Miranda composite aspect ratio converter'' a neve, illetve ezen a linken is:
http://www.crystalvision.tv/products/sharc102-xp.html
Te ismered őket, szerinted ezzel tényleg átlehet normálisan, minőségromlás nélkül alakítani a gyári 16:9-es DVD filmeket 4:3-as DVD filmekre?
Plusz azt nem tudod hogy mért csak 16:9-es DVD-ket árulnak a mai magyarországi filmpiacon?
Köszi a segítséget
[Szerkesztve] -
Lajos1908
csendes tag
válasz jhony007 #1672 üzenetére
Elöszőr is köszi nektek a segítséget.
jhony007 ha lehetne elmondanád hogy magában a progiban, hogy lehet ezt beállítani, mármint a valós 4:3-at. Módomban áll az egyetemen kipróbálni a progit, de azért ha lehetne írd el, mert ott nem lesz rá időm, hogy babrálják, megismerjem a Canopus Pro 2-őt.
[Szerkesztve] -
Lajos1908
csendes tag
Hi!
Nekem a következő a problémám: egy DivX-es avi-t konvertáltam át DVD formátumba a VSO DivxToDVD programommal, de az átkonvertált filmben késik a kép a hanghoz képest. Azért nem értem az egészet, mert eddig semmilyen hiba nem volt a konvertáló programommal, eddig minden filmet tökéletesen átkonvertált, és biztos a konvertálásnál van a hiba, mert az eredeti tömörített avi-ban nincs képi/hangi csúszás, leellenőriztem.
Szóval tanácsot kérnék, Sony Vegassal meglehet oldani az utójavítást vagy hol a hiba?
Aki tud segíteni, annak nagyon kössz. -
Lajos1908
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #1858 üzenetére
Valószínű, hogy igazad lehet, ugyanis mp3-as a hang, az hogy VBR-es-e azt nem tudom, de mindenestre kipróbáltam másik progival, ahogy ajánlottad és végül az már sikeresen átkonvertálta. Köszi a segítséget.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest