Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igazán örülök annak hogy érdekel a dolog.
Az FFT/s érték nem egyenlő a FLOPS értékkel, bár szoros összefüggésben van vele.
A ''Mit kellene csinálni a gyorsítókártyán?'' kérdést nem igazán értettem.
Nos, szerintem először egy koncepciót kellene kialakítani.
Utána meg jöhet a favágás... -
törölt tag
A legnagyobb magyar csapatban voltam tag.
Bővebben: link
Most a boinc alatt ugyanúgy...
Azért vannak korlátok...
crab... ez az FFT leírás jó... de szerintem nem igazi segítség...
Nincs esetleg valakinél egy Székely Vladimír: Képkorrekció, hanganalízis, térszámítás PC-n könyv? Vevő vagyok rá... -
LukE
veterán
válasz #95904256 #1852 üzenetére
a seti@home, es a bionic is nyilt forrasu, ha jol tevedek. Annak az erdemi, szamolos reszet atrakni FPGA-ra?
Az a konyv nekem nincs meg, de BME-OMIKK konyvtarban megvan, es eleg sok peldany kolcsonozheto /pillanat is. ha te nem tudsz onnan kivenni konyvet, dobj 1 mailt, mert en igen...
[Szerkesztve]''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
törölt tag
Megtaláltam a régi cikket a seti accelerator-ról...
...és a komment magyarul:
Bővebben: link -
törölt tag
A ''konkrétan'' alatt mit értesz?
Már egy ideje foglalkoztat hogy lehet összehozni egy ilyen megoldást. De egyelőre rengeteg problémám van mind hardver, mind szoftver oldalról.
Mondjak egy konkrét problémát?
- A PCI buszon csücsülő target eszköz konfigurációs címtartományban szereplő első szónak (Vendor ID) milyen értéket kell megadni?
Megjegyezném hogy ez egy iszonyatosan iciri-piciri majdnem hogy teljesen lényegtelen probléma, de jó pár ezer, ennél sokkal bonyolultabb kérdést meg kell még megválaszolnom ahhoz hogy eltudjam dönteni hogy megtudom-e csinálni vagy sem.
Pl. sokat segítene ha lenne valaki aki résztvenne egy ilyen fejlesztésben és alaposan értene a C-hez, a hálózatokhoz, az elektronikához vagy a PC belső lelkivilágához... Mindegy melyikhez, csak legyen benne lelkesedés. -
LukE
veterán
válasz #95904256 #1861 üzenetére
szerintem Vendor ID-nek a sajatodat/cegedet. Vagy olyanod nincs?
Elso korben megprobalnam gepen kivul osszerakni a HW-t. (gondolom csak a PCI-buszon keresztuli beszelgetes kitalalasa, megirasa, kartya legyart(tat)asa elvinne nem keves idot. Es kulso HW-el egy esetleges HW valtoztatas/csere azert csak gyorsabban menne) Vagy sima com/lpt porton, de inkabb FTDI 232BM-en keresztul (ez utobbi egy virtualis COM portot csinal, es hivatalos allaspont szerint kb 3Mbit/sec-et bir max) mehetne ki a feldolgozando adat a kint csucsulo HW-nek.
De meg ez elott alaposan felturnam a seti@home (illetve most mar inkabb a bionic-os kliens) forrasat, es kitalalni, hogy melyik resz is igenyel sok szamitasi kapacitast, es hogy abbol mennyit tudna egy mekkora FPGA atvenni. Es hogy milyen eroforrasok kellenenek sacc/kb. FPGA kapuszam, memoria-meret... Es mit kellene a pécének (vagy egy az FPGA mellett csucslo uC-nek) megcsinalnia (ARM procikat mar 2e-ert utannad dobjak, csak annyi bajom van veluk, hogy a nagyok BGA tokban csucsulnek, es a kisebbek labai is 0.5mm-re vannak egymastol).
Esetleg egy ilyet begyujteni: Bővebben: link (az a kar, hogy most vettem eszre, hogy van egy design contest, aminek 3 nap mulva van a jelentkezesi hatarideje...)''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
KPepe
senior tag
Huh, hát ilyen szinten lehet, hogy nem tudok segíteni. A buszok kommunikálásához nem nagyon értek, mondjuk, c-ben valamit talán tudnék segíteni, attól függ, milyen szint kell hozzá.
Szvsz hozzáértésem nincs, de lelkesedésem annál nagyobbA tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
KPepe
senior tag
válasz #95904256 #1861 üzenetére
Az elektronikai részben szerintem itt a PH!-n is találnánk segítséget, de adott esetben még talán máshoz is.
Mod: Kellene neki egy hardver-hegesztő topic
Meg kellene neki driver is, win/linux alá, ahhoz megint nincs ötletem.
[Szerkesztve]A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
törölt tag
Nah, már a VendorID-n elbukott a dolog...
LukE
Szerintem első körben még mindig egy egységes koncepció kidolgozása a cél.
A seti klienshez sajnos nincs fordítóm, így ugyan átböngésztem a forrást (le a kalappal, egész érthető) de azon kívül másra nincs lehetőségem. Pl. szívesen megmérném hogy melyik rutin mennyire eszi a processzort hogy tudjam mit célszerű a célhardverre bízni. Az FFT-n kívül még van pár dolog (pl. gauss és spike rutinok), ráadásul a sávszélességet is optimalizálni kell. Párszor már rácsodálkoztam hogy egy PCI 2.1 a maga 66MHz/64 bitjével nem jelenti a kánaánt. Másfelöl egy 66MHz-es interfészt belegyömöszölni egy olcsóbb FPGA-ba... jövő zenéje...
A COM portos próbaverzió ötlete tetszik. Tudom hogy csigalassú a dolog, de a feldolgozó egység tesztelésére kitűnő ötlet, ugyanis brutálisan egyszerű.
A PCI-buszos dolog meg... közben haladna a maga útján...
KPepe
A driver... nos igen, ez is egy nagyobb falat a több ezer dolog közül amivel foglalkozni kell. -
törölt tag
Az FPGA-s mókát ellehet felejteni. Egyre inkább az jön ki hogy túl sok processzoridő menne el a mellékes dolgokra és 1 db FPGA-t sem sikerülne folyamatosan etetni az adatokkal. Ez pusztán az FFT-re vonatkozik.
A korábban említett másik két algoritmus (eloszlás és magnitúdó keresés) pedig nem FPGA-nak való feladat. Ezekhez a feladatokhoz kell egy méretes memória (ha jól vettem ki, akkor 1 Mbyte). A memória olvasás-számolás-írás feladatokra pedig egy olcsó FPGA-t kb. úgy lehetne használni mint egy néhány száz MHz-es processzort.
B-terv?
Gyorsítókártya külön processzorral, memóriával és félig-meddig önálló seti kliens programmal... -
KPepe
senior tag
válasz #95904256 #1867 üzenetére
Eh, egyre jobb
A végén még egy komplett számítógép lesz, csak egy PCI kártya méretben. Viszont proci milyen kellene? Pl. a LukE által is említett ARM? És memória mennyi? ez már így elég összetett. BIOS nem kell hozzá? Mert akkor részemről megjöttem.A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
törölt tag
$4000 körüli áron láttam komplett PCI-os FPGA-s kártyát, windows-os driver fejlesztői környezettel együtt...
Nocsak, nocsak... $399 az Avnetnél van valami...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz #95904256 #1871 üzenetére
Mint kiderült az IP core-t liszenszelni kell az Avnetes kártyához... ami 3000 USD.
Viszont... Bővebben: link ...játékszernek megteszi -
LukE
veterán
válasz #95904256 #1867 üzenetére
Valami ilyesmitol feltem.
#1867-> Kisebb ARM-ok csak ''kiegeszito'', aprobb feladatokat tudnanak atvenni, 50-100MHz-en ketyegnek, es lebego pontos szamitasokra egymagukban nem igazan jok.
Komolyabb szamitasi kapacitasu cuccok meg altalaban baratsagtalan nagy lab (vagy golyo, ha BGA tokos) szammal rendelkeznek, az aruk sem eppen 5 filler. Kis darabszamu beszerezhetosegrol, (hatekony)programozhatosagrol nem is beszelve. Talan terjunk vissza a temara ~2 ev mulva, akkor mar remelhetoleg lesz nemi fogalmam ezekrol a dolgokrol
(lehet, hogy ezert nincs mukodo seti gyorsito kartya?)''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Anonym
csendes tag
válasz #95904256 #1875 üzenetére
Sziasztok
Nem kell két év, és máris vannak Seti gyorsítók. (igaz classikra) köszönhetem az Úrhidai Fekete Ákosnak.( Ezúton köszönöm az ajándékot ami a Nagy Sanyin keresztül jutott el hozzám, de jól látszik hatása az eredményeimen.) BOINC is hamar elkészül, vannak ígéretes eredmények, de még az áttörés várat magára. Itt már nincs ezer megválaszolatlan kérdés, csak néhány millió.
Üdv: Ördög FerencAnonym
-
Anonym
csendes tag
Tud valaki segíteni, hol találom a Seti Hungari Topp-1000 ( http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/stats/country_403.html ) statisztikai oldalát? Mint Pl. ( http://classic.setiatwork.com/team/teamstats.cgi?id=166543 ) a mienk.
Anonym
-
burgatshow
veterán
Kell a túrónak gyorsító. Mi abban a buli, hogy egy 4 órás feladatot letekersz 10 perc alatt.
-
törölt tag
Ha jól emlékszem már egy hónapja beharangozták hogy kezdik átterelni a népet a BOINC-os SETI kliens használatára. Ennek részét képezi hogy szépen leépítik az classic adatbázisok frissítését. Valószínűleg ezért állították le az országos listák frissítését, és ezért nincs is miből frissíteni a statisztikákat.
-
Starsky72
addikt
KPepe, akosf!!!
Thx!
az ütemezést holnap kipróbálom....minden szép és jó, márványszemű angyalok, ház és luxushajó...
-
KPepe
senior tag
Örömmel látom, hogy az utóbbi pár napban megszaporodtak az aktív userek. Sőt! néhányan nagyon jönnek fel
Gyerünk, mi találjuk meg E.T.-t, az Azgardokat, a Goauldokat, a Tokrákat, vagy ki akiket éppen szeretne Ne hagyjuk meg ezt a megtiszteltetést másnakA tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
törölt tag
Megkértem Jing Wee-t hogy tegyen be minket is a setiatwork-re... és íme:
Hja, igen. Az látszik hogy az adatszerver május 13-tól álldogál...
[Szerkesztve] -
Anonym
csendes tag
Én még most is a frissítéseken vagyok elakadva. A két első a Hungary két címről másként frissít. Azt követi a két PH-s egyik Máj 13-nál elakadt, a másik szinte percre pontosan frissít. Mi az oka a jelenségeknek?
Last updated: Mon May 30 13:22:38 2005 http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_6279.html
Last updated: Wed Jun 1 12:17:38 2005 http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/fcgi-bin/fcgi?cmd=team_lookup&name=hungary
Last updated: Wed Jun 1 12:08:40 2005 http://www.phseti.freeweb.hu/
Last updated: Fri May 13 01:14:32 2005 http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/stats/team/team_166543.html
Last updated: Fri May 13 13:42:49 2005 http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/stats/country_403.htmlAnonym
-
burgatshow
veterán
Ez tök jó, rajta sem vagyok pedig tagja vagyok a PH csapatának.
-
KPepe
senior tag
válasz burgatshow #1893 üzenetére
BOINC-csapatra gondolsz? Mióta és milyen néven? Lehet, hogy csak nem frissítették, vagy nincs kellő számú eredményed ahhoz, hogy kitegyenek. (BOINC-ról beszélek)
A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
KPepe
senior tag
válasz Starsky72 #1887 üzenetére
A Bővebben: link-en írt ismeretlen cpu típus az a 2500+-os Mobil Barton?
Elég kegyetlenül tolja a wu-kat, és jók is a műveleti sebességei.
Nemsokára legyalázol engem is Szegény 2800+ Sempron hiába megy szinte 0-24-ben, ezt nem bírja tartaniA tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
törölt tag
KPepe... nálam csak egy Duron nyomatja 0-24-ben...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- PC játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest