Új hozzászólás Aktív témák
-
Loituma69
őstag
DVI kimenetes video kártyám van, de 22 colos kiszemelt monitoron d-sub csatlakozo van a kábelhez van átalakító! kérdésem a dvi minőségi jelet lebutitja az átalakító vagyis a monitor sub bemenete vagyis romlik a képminőség vagy nem? Az igazi a DVi bemenetes monitor lenne jó tudom. Akkor tuti nem romlana a képminőség!
-
Furky
őstag
válasz Loituma69 #4252 üzenetére
Gondolkozz picit
A monitornak analóg bemenete van, tehát analóg jelet fogad, ehhez valahol a videókártya digitális jelét át kell alakítania analóggá. Mindegy, hogy hol alakítod át, a DVI/D-Sub átalakítóban, vagy a VGA-ban. Meg amúgyis egy analóg kábelen megy akkor végig a jel. Pár hozzászólással fentebb linkeltem, hogy miért jobb a DVI. Nem drágábbak annyival azok a monitorok, hogy ne lehessen hozzátenni azt a kis összeget plusszba.
Mellesleg ne ezen a párezren spórolj, ha már ilyen géppel rendelkezel -
Furky
őstag
válasz Loituma69 #4254 üzenetére
Fehérvár nincs messze pesttől, én Baranyában lakom, de épp dolgom volt pesten, úgyhogy megejtettem a monitorvásárlást is, és hazabuszoztam vele.
Ha neked nincs, valami ismerősödnek biztos van dolga pesten, szóval megmondod, hogy hol, és mit vegyen, és már haza is vitte
Samsungból 50ezerből kijön: depo.hu alapján
2243BW - 45ezertől
2253LW - 44ezertől
2233BW - 48ezertől
2253BW - 49ezertől
A sorrenden ár/érték arányban így állapítanám meg:
2253LW<2253BW<2243BW<2233BW[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Itt van, hogy milyen DVI csatlakozók léteznek [link]
Szerintem nézd meg ha tudod másik monitorral is, mert kellene képet adnia egyből, ahogy elindul a gép. Kapcsold ki a gépet és a monitort is, kösd össze a kábellel, kapcsold be a monitort és aztán utoljára a gépet. (Ha eddig nem így csináltad)
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Scoway
csendes tag
Hello!
Van egy LG 1718S tft monitorom és most gondolkodok azon, hogy egy Samsung 2233BW vagy 2243BW-t vegyek. Az a kérdésem lenne azokhoz, akiknek már van ilyen, hogy a színbeállításoknál mit lehet beállítani?
Az én monitoromon csak a világosságot, kontrasztot és a gammát lehet. Ezt azért kérdezem, mert nincs olyan színvilága a tft-nek, mint egy crt tv-nek. Ott még lehet állítani telítettséget és élességet. Ennél a modellnél lehet?
Válaszotokat előre is köszi. -
Scoway
csendes tag
A Samsung jobb mint az LG?
[ Szerkesztve ]
-
Furky
őstag
A szervízmenübe márpedig így be lehet lépni, lehet valamit nem jól csinálsz. Sokan elrontják azt a lépést, hogy nem az OSD "gyökerében" nyomják 5 másodpercig a Source gombot, hanem még valamelyik almenüjében. Esetleg nem ez okozhatja nálad is a problémát? Ahol éppen vagy, annak átváltozik sárgává a kék háttere, ez legyen a Picture jelen a bal felső sarokban, persze előtte vedd le a megadott értékeket nullára. Kerestem a monitorod, de nem tünt fel akkor... hmm...
-
Furky
őstag
Amik biztosan állíthatóak ezekben a monitorokban, az a kontraszt, fényerő, RGB értékek (Red, Green, Blue), gamma, tónus. Valamint ha nem DVI-vel kötöd össze, akkor van még 1-2 finombeállítási lehetpség, amiket a DVI-n keresztül automatikusan beállít a monitor a megfelelő értékre (pl kép pozicionálás). De szerintem valahol a te LG-dnek is lehet állítani az RGB értékét is.
Arra a kérdésre, hogy melyik a jobb, a Samsung, vagy az LG.... Nem lehet egyértelmű választ adni, mert minden termék más, és más, így csak két konkrétumot lehetne összehasonlítani, nem két márkát. Szóval van amelyik modell az LG-nek, van, amelyik a Samsungnak sikerült jobban. -
Scoway
csendes tag
Köszi a válaszod.
Lehet RGB állítani. Tehát akkor a mostani tft modellekben sincs olyan lehetőség hogy a telítettséget és az élességet állítani lehessen. Nekem ez a bajom a tft-mel hogy nem olyan szépek rajta a színek mint a tv-en. Igaz a tft-en csak analóg bemenet van. DVI bement sokat javít a színeken?
-
Furky
őstag
Azokat is lehet állítani, de ezek az értékek pont azok, amiket nem enged állítani, mert automatikusan állítódnak a DVI miatt. A DVI nagyon jó dolog, a színeket szerintem annyira nem befolyásolja, viszont ahogy fentebb linkeltem old_artist érvelését mellette, láthatod, hogy érdemes DVI-osat vásárolni.
Ha 2233BW-t választasz, akkor Samsungból az egyik legjobb ár/érték arányú monitort kapod ebben a kategóriában. -
tonyo90
csendes tag
szevasztok a T220 tudja 75 hertz-et 1680×1050 be?
-
-
Matyó83
tag
kössz! a legújabb van fent de nem megy! a lényeg hogy kaptam egy linket Samsungéktól, amin a magictune progi VGA támogatásai vannak... mondanom sem kell, ati-ból az X1900XTX a legfrissebb vga amit támogat!!! szerinted? NV-böl meg a 7-es széria a vége! innentöl nem is kell!!! dugják fel maguknak!!!
Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!
-
Furky
őstag
válasz Matyó83 #4278 üzenetére
Na ezt azért jó tudni. Eddig nem tudtam, hogy meddig támogatja a VGA-kat. Úgylátszik Samsungék hanyag munkát végeznek ezen a téren is. De mint ahogy mondtam, a program haszontalan, az elején érdekes, meg újdonság, de szép lassan lemorzsolódik...
Nem érdemes ezen idegeskedni[ Szerkesztve ]
-
dmenyusd
csendes tag
Hali! Valaki meg tudná mondani hogy mi a különbség a Samsung 22" 2253BW és a 2253LW között? Csak annyi h az LW az 21,6"-os?
-
Matyó83
tag
köszi srácok... én is megvagyok nélküle.. csak rohadt nehéz elnavigálódni az OSD-ben!!! MAgicTune VGA támogatások!!! ezt érdemes átnézni, nehogy belefusson más is!!!!
Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!
-
tonyo90
csendes tag
szevasztok.
nem tudom ki mennyire játszik itt call of duty-val multiban az első résszel.
de be szeretném állitani a cfg fájlt az uj monitoromhoz 1680×1050 -es felbontáshoz, esetleg ha lehet a játékon szépiteni.
kipróbáltam a k lite codec pack-ot ezzel lehet teljes képernyős módban dvd-zni. -
hanso
tag
Sziasztok,
Érdekeségképpen szeretném megemlíteni,illetve kérdezném,hogy tapasztalt-e valaki ilyet:
Ma hozzájutottam egy T220-as jó kis monitorhoz, érdekes az volt, hogy az összerakásnál DVI bedug( gainward 8800gt-m van) és nem volt jel.Bedugtam az analóg kábelt(kártyánál természetesen átalakító)-->votl jel. Na mondom... --->apa kezdődik.
Bedugtam az analóg mellé a DVi-t is kártyába és monitorba is,bekapcs és amikor bejött a kép,analóg ki. Kép megmaradt,és megy a történet a digitális kábelen.Természetesen ellenőriztem a csatlakozásokat az elején is, minden oké volt.
Valaki találkozott már ilyennel?vagy valamit elnéztem?
Üdv
Hs -
Lahorva
tag
Sziasztok!
Ma hoztam el egy 2253BW-t de menüből nem tudom állítani a kontrasztot. Ezt más is tapasztalta már? Megoldás van? A másik gondom meg az volna hogy marhára bevilágítja a kép felső részét, és a fekete majdnem hogy szürke már. És ha már itt vagyok lenne egy harmadik is : honnan tudnék leszedni profilokat (színbeállítás stb).
Előre is köszi a helpeket -
Cyno
tag
válasz Lahorva #4290 üzenetére
A profil [link].
Menüből biztos lehet állítani kontrasztot, ha nem akkor hibás.
Megoldás lehet a CD-n kapott szoftver, a Magic Tune. Akár a Samsung honlapjáról is halászhatsz újabbat.
Mod:
Jut eszembe, lehet, hogy az a baj a kontraszttal, hogy egy előre kalibrált profil van beállítva.[ Szerkesztve ]
-
Lahorva
tag
válasz old_artist #4296 üzenetére
Köszi. Mald még finomhangolok rajta.
-
Readi
tag
Hali!
Kinéztem 1 samsung t220p 22"moncsit a depo-n 70k-ért sztetek érdemes lenne beruházni rá?
Elsősorba gamera és filmnézésre lenne használva.Én ugy gondolom h ár/teljesítmény arányba megérné. http://depo.hu/samsung/t220p
Ha valaki tudna olcsobb helyet ahol belehetne szerezni kérem linkelje.g751jy
-
smashup01
csendes tag
Hali!
Tervbe van nálam egy T220-as vagy egy T220HD beszerzése, a kérdésem az lenne h a mostani,kissé már elavult Radeon 9600 Pro-s VGA-mal, is megfelelően fog működni a monitor? VGM-m DVI kimenetele DVI-I dual link, a monitornak meg DVI-D single link a bemenetele ha jól tom,ez nem probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UHD 4K Gamer Monitor Új 6Hó jótállás+Áfás számlával!
- Samsung 22" LED Full HD Monitor 22 " S22C450B HDMI DVI VGA
- Dell IPS 24" LED FullHD Monitor 24 " P2414Hb DisplayPort HDMI DVI VGA
- Csere-Beszámítás! MSI G32CQ4 E2 Ívelt WQHD 170HZ 2560x1440 1MS Monitor
- GABA GL-2703QHD Gamer Monitor! 27"/2560x1440/TN/165hz/1ms/Gsync-Freesync/HDR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest