Aktív témák

  • decoati

    aktív tag

    háj agyak
    kicsit más téma :) (sgs stock 2.3.4 memóriakezelés anomália)
    szóval az android memóriakezeléséről, az autokill mechanizmusról, az oom értékekről, a 6 alkalmazáscsoportról (foreground, visible, secondary server, hidden, content provider, empty) és a hozzájuk rendelt memórialimitekről ugyebár tudunk, de
    kicsit belenéztem az init.rc-be, és a fenti rom nem 6, hanem 10 csoportot különít el. De mivel az android driver csak 6 csoportot ismer, ezért a 10 samu-féle csoport az oom-mel, és a /sys/module/lowmemorykiller/parameters/adj virtuális fájl paramétereivel rendeződik hatfelé. Eddig oké, de a samunak van egy HOME_APP csoportja ami 4-es oom-et kap, amitől az ezt kapó app (konkrétan: ADW EX) a secondary server csoportba KELLENE kerülnie, ehelyett valamiért egyel lentebb, a hiddenbe kerül, minek következtében 44MB szabad hely alatt a kernel automatikusan lelövi a launchert. :C (ami simán látszik is, de eddig nem tudtam mi a fenétől van)
    pastebin
    Kérdés:
    1., jól látom-e a szitut? Foglalkozott már valaki ilyesmivel?
    2., honnan a túróból tudja a renccer hogy egy frissen telepített app milyen csoportba, milyen oom-mel fog bekerülni? (mert pl. egy smart keyboard simán visible-ként megy) A jogosultságkérésekből?
    3., csipkebokor vessző mi a legegyszerűbb megoldás? másik teló :DDD /másk rom/másik launcher/ADW-nek írni/init.rc-t átírni? Ha másik launcher, akkor másnak milyen oom-mel megy az a másik? Ha az átírás, akkor jól látom hogy "setprop ro.HOME_APP_ADJ 2", és a többi megy magától?

    nem szeretem a bombaszakértősdit, és 6 óra múlva ennek a telefonnak kell engem felébresztenie. :D

    [ Szerkesztve ]

    család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken

Aktív témák