Új hozzászólás Aktív témák

  • Sumptuous

    senior tag

    válasz Mircinko #5772 üzenetére

    Hosszabb záridőt használ ilyenkor a kamera. Ami azt jelenti, hogy 1/30s alá is beesik a kép készülési ideje, ami lassú képmegjelenítést eredményez, ergó akadozás látható. Ez teljesen normális, ha kicsit is jártas vagy a fotózásban, könnyen érhető az ok. Ha nem, akkor pro módban állítható a zársebesség és ott is meg tudod nézni, hogy hosszabb záridővel kevesebb "kép készül" másodpercenként, tehát darabosabb a mozgás. Technikailag ilyenkor nem készül kép, hanem a kijelzőn jelenik meg a szenzor által látott kép, de ez részletkérdés.
    Videózás is hasonló. Ott is ha 60fps-re állítod a felvételt, sötétebb lesz a kép, ugyanis nincs idő hosszabb záridőt használni, és az ISO sem emelhető a végtelenig.. Ha 30fps-re váltasz, lehet hosszabb a záridő, tehát világosabb a kép (ugyanakkora ISO érték mellett)

    Szerk:

    dnelb: A megapixelnek ehhez nem sok köze van, a blende határozza meg. Azaz itt a kamera rekeszértéke, ami ennél a telefonnál fix. A P60Pro újítása, hogy ez is változtatható, és ezzel megoldható a kicsi mélységéllesség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák