Új hozzászólás Aktív témák

  • QuippeR

    tag

    válasz woodworm #37066 üzenetére

    A sima várakozás nem jött be, tegnap 3 órán keresztül próbálkoztam ezzel, modemet/routert is pihentettem áram nélkül 5-10 percre különböző sorrendben, mindig ez lett a végeredmény.

    Viszont a MAC address-es trükkre máshol is találtam már utalást, szóval azt előkészítettem következőképpen: a volt router MAC címét és a hostnevét is beírtam az új router felületébe, majd manuálisan kikapcsoltam a WAN-t rajta. (Ez utóbbit azért, mert azért nem tűnik sajnos túl stabilnak ez a router, kell neki 1-2 perc, amíg áram alá helyezve üzembiztossá válik, és nem akartam, hogy ebben az instabil állapotában elpuskázza megint a DHCP kérést.)

    Bekapcsoltam a rendes helyén a routert, vártam két-három percet, mire valóban üzembiztossá vált (nem villog összevissza minden LED, van wifi jel), majd bekapcsoltam rajta a WAN-t, és láss csodát, működik.

    Szóval a keresőknek is összegezve, Asus RT-AC57U Automatic IP WAN beállításnál "Your ISP's DHCP does not function properly" probléma megoldása (nálam):
    Először:
    - Enable WAN: No
    - Host name: a régi router neve (nálam TL-WR1043ND)
    - MAC address: a régi router WAN MAC címe
    - Extend the TTL value: Yes
    - Spoof LAN TTL value: Yes
    Majd csatlakoztatni mindent, megvárni míg az AC57U teljesen működőképes (power, wifi ledek folyamatosan égnek, nem villognak, nem alszanak ki 15 másodpercen belül). És végül csak az Enable WAN-t áttolni Yes-re.

Új hozzászólás Aktív témák