Új hozzászólás Aktív témák

  • Den Hadnagy

    senior tag

    Sziasztok!

    Adott egy Telekomos ADSL-net (10 megás), a szolgáltatótól kapott D-link DSL 360R típusú modemmel.
    Erre kapcsolódik egy TPLink TL-WR641G típusú router.

    Amikor a gépem közvetlenül kapcsolódik a modemre, akkor a net stabil, minden rendben. De amikor a routerrel működik a dolog (és pluszban belép a képbe okostelefon, ill. nagyritkán még egy laptop), akkor rettentő sokszor van jelvesztés (olyan értelemben, hogy a modem elveszti a szinkront a központtal), és csak a router+modem együttes ki-bekacsolása segít (az is csak sokadaszorra; amúgy billenőkapcsolós hosszabítón vannak a tápjaik épp amiatt, hogy ennyi reset kell). Gyanúm szerint a kommunikációs hiba a modem és a router között van. Hiába próbáltam a router kezelőfelületén állítani, hogy automata újrakapcsolódás legyen, vagy on demand (0 idle time-mal), mintha nem tárcsáztatna újra... Mi lehet a gond? (A routeren a gyári, de magához képest új firmware van).

    Ui.: Eddig csak akkor jelentkezett a hiba, amikor pl, egyszerre terhelte torrent, YT, stb. a szélessávot, de most már sima böngészés alatt is ez van, akkor is, ha csak egy darab gépről használom wifin át a netet.

    Köszönöm:

    DH

    "Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

Új hozzászólás Aktív témák