-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemgézaa
csendes tag
Sziasztok
Először használtam a Revolut kártyámat, kicsit meglepett az eredmény.
Ebayen próbaképpen kétszer rendeltem meg ugyan azt a terméket, kb. 1 perc eltéréssel, az egyiket PayPal-al fizettem, a másikat Revolut kártyával. A PayPal 444 forinttal terhelte meg a bankszámlámat, a Revolutnál 448,7 Ft volt a terhelés.
Nem értem. A Paypalra azt mondják, hogy extra költséget is rászámol a váltásra, ezért elvileg még a saját bankártyámnál is drágább kellene hogy legyen. Hogy a fenében lett drágább a Revolut? A tranzakció január 9-én volt, tehát nem a hétvégén. -
Nemgézaa
csendes tag
A Paypal tranzakciónál ez szerepel: Árfolyam444 Ft = 2,07 AUD1 HUF = 0,0047 AUD és a banszámlámon is 444 Ft a terhelés
Revolutnál az ott lévő forint zsebet terhelte, annak ellenére, hogy előtte direkt váltottam AUD-t, hogy arról fizessen.
A Revolut tranzakció részletei: 1,15 Font, 1 Ft=0,0025 Ł és persze, hogy 448,7 Ft -
Nemgézaa
csendes tag
Megnéztem, január 7-én volt a vásárlás, pontos időpontot nem tudok. A Paypal és az Ebay is január 7-i tranzakciót ír. A revolutnál : Completed date január 9.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nemgézaa
csendes tag
Ha lehet olyat, hogy a kifizető bank dönti el, hogy milyen pénznemben fizet, akkor meg miért nem a számomra legkezdvezőbb megoldást választotta aa Revolut? Most ez bő 1% többletköltség, de a Paypal eleve 4%-al drágábban utal, mintha a saját bankártyámmal váltom át a valutát. Ezt a 4%-ot , nem teszteltem, de több rutinos online vásárlótól is ugyan ez az infó jött vissza. Összességében így elég durva a különbség. Már bánom, hogy egy harmadikat nem rendeltem és fizettem banki átváltással.
[ Szerkesztve ]
-
Nemgézaa
csendes tag
Most a vétel véglegesítése előtt ezt irja ki az Ebay :Árfolyam: 1,0 Ft = 0,0046 AUD
gondolom, hogy amikor vettem, akkor is ez volt kiírva, az akkori árfolyamnak megfelelően. Semmi nem utal arra, hogy GBP-ban lenne a terhelés. Mindegy, feladom. Esetleg ha valakinek lenne kedve egy hasonló próbát megcsinálni, majd írja meg az eredményt
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz emeritus #17724 üzenetére
Nem akarok reklamálni, főleg egy ilyen kis összeg miatt, csak akartam egy valós próbát. Már jártam úgy, hogy magyarországi piacvezető bank kamatszámítását reklamáltam meg, mert több esetben nem annyi kamatot fizettek, mint ami a leírt feltételekből következett volna. Hónapokig tartott mire elismerték, hogy rosszul számoltak. Azóta hiszem amit látok
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz balinlin #17727 üzenetére
Ez nem így van. Az egyik terméket AUD-ben terhelte, csak a Revolut váltott fontra. Mindig az Ebay oldaláról fizetek, nem lépek be külön a PP-re és megnéztem, hogy az utóbbi vásárlásaimnál van AUD, USD és GBP is, ahogy a termék ára ki volt írva az eladónál. Ez alapján kizárt, hogy az Ebay változtatja meg a fizetés pénznemét.
[ Szerkesztve ]
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz balinlin #17734 üzenetére
Most írtam le neked, hogy milyen pénznemekben terhelt az ebay és fizetésnél külön nem léptem át soha PP-re, mindig az Ebay oldaláról fizetek. Nincs mit kipróbálni, mert jelenleg sem GBP-ben terhelik meg a számlámat (van az is, de ott az ár eleve fontban volt megadva). Szerintem a PP oldalra átvezetést az Ebay megoldja automatikusan, ezért nem a kártya pénznemében terhelnek, mint ahogy írtad. De ez mellékes most
-
Nemgézaa
csendes tag
Köszönöm, hogy próbáltatok segíteni, most mennem kell. Ha valakinek ér annyit, jó lenne ha más is csinálna egy ilyen éles próbát, akkor szerintem előrébb lennénk.
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz balinlin #17740 üzenetére
Basszus értsd már meg, hogy az én korábbi tranzakcióimnál, többféle pénznem van. Nem igaz amit írtál, hogy ha nem lépek be külön a PP-be akkor a kártya alap pénznemében történik a fizetés. Akkor minden ügyletnél GBP-ben lenne a terhelés.
Hidd el, hogy mindig ugyan úgy fizetek, közvetlenül az Ebay oldaláról. Vili?
Nálad máshogy van, ok elhiszem, ezzel nem vagyunk előrébb.[ Szerkesztve ]
-
Nemgézaa
csendes tag
Sziasztok
Volt januárban egy hozzászólásom arról, hogy vásárlás után magasabb forintösszeget terhelt a Revolut, mint vártam. Ez írtam korábban: "Ebayen próbaképpen kétszer rendeltem meg ugyan azt a terméket, kb. 1 perc eltéréssel, az egyiket PayPal-al fizettem, a másikat Revolut kártyával. A PayPal 444 forinttal terhelte meg a bankszámlámat, a Revolutnál 448,7 Ft volt a terhelés."
Egy rutinos Revolutos kollégám nem akarta elhinni, tesztelte tegnap és nála is drágábbra jött ki a Revolutos vásárlás. Más volt a volumen, de arányaiban hasonló volt a különbség mint nálam.
Egyelőre nem jött rá, hogy miért volt ez, de még agyal.
Közületek próbálta már valaki így tesztelni a rendszert? Jó lenne rájönni, hogy mi bénáztunk, vagy a PayPal mégsem annyira drága mint mondják.
Köszönöm -
Nemgézaa
csendes tag
válasz JóGéza #19339 üzenetére
Szerintem csak a PayPal oldalán néztem. A múlt havi kimutatás még nem jött meg, online meg nem tudom már megnézni, mert pont a Revolut miatt megszüntettem már ezt a számlámat. Egy alszámla volt, a netes vásárlásokhoz. Majd megírom, hogy mi a helyzet, ha megjön a kimutatás. Kösz a tippet
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz MasterMark #19340 üzenetére
Ezt már januárban kitárgyaltuk (17709-es hozzászólás), nem volt rosszul beállítva.
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz MasterMark #19343 üzenetére
Dehogy haragszom, csak tisztán szeretnék látni, hogy mi miért van.
A paypal oldalán visszanéztem, ott annyi van erről a tranzakcióról:
Exchange rate444 HUF = 2,07 AUD1 HUF = 0,0047 AUD
ez volt az olcsóbb vásárlás.
A másik kifizetés nem futott át a PayPal rendszerén, a Revolut kivonaton ez van: 1,15 GPD 448,7 Ft
A vásárláskor volt elegendő AUD a számlámon és nem én állítottam át a pénznemet. Már a múltkor sem volt megfejtés, hogy miért volt két eltérő pénznem. A munkatársamnál még érthetetlenebb a helyzet, mert nála azonos devizában volt mindkét terhelés, mégis a PP volt az olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz balinlin #19347 üzenetére
Azért nem hittem el, mert akkor minden Revolutos vásárlásom GPB-ben lenne terhelve. De nem ez a helyzet, van AUD, GBP és USD terhelésem is.
A Revolut kártya egyébként hozzá van adva a PP-hoz, ha jól emlékszem közvetlenül az Ebay oldalon adtam hozzá ezt a kártyát, de ebben nem vagyok biztos, a PP és az Ebay oldalon jelenleg is látom a kártyámat.
Nem akarom tovább bonyolítani, úgy fogok fizetni, ahogy balinlin javasolta, aztán lesz, ami lesz
De azért valaki kipróbálhatná, hogy nála jön-e a papírforma és tényleg a Revolutos tranzakció az olcsóbb.
Illetve, ha a kollégám hétfőre megfejti a történteket, majd megírom, hogy mi volt a megoldás[ Szerkesztve ]
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz balinlin #19348 üzenetére
Ezen most elgondolkodtam.
A 448,7 Ft-os tranzakció a PayPal számlatörténetben egyáltalán nincs benne. A Revolut kivonaton mégis az szerelepel: Paypal *yinyuandian Eb (gőzöm sincs, mi ez, az eladó neve teljesen más volt) Ft 448,7
és alatta van a váltási árfolyam 1ft= 1,15 GBPMiért nem jelenik ez meg a Paypal rendszerében? Ha az Ebayen beregisztrál Rev. kártyámmal közvetlenül fizettem, akkor meg miért szerepel a Paypal szó a kivonaton?
Na jó, ez már tényleg sok nekem -
Nemgézaa
csendes tag
Köszönöm srácok, akkor minden vili
Most már csak a Rev. kártyám van a Paypalnál regisztrálva, de olyan alapbeállítást nem találtam, hogy ne a Paypal váltson.
Az elsődleges fizetési módnál a kártya van, de átváltásról nem találok semmit. Ezt tényleg nagyon eldugták.
Majd vásárláskor figyelek rá, hogy átállítsam[ Szerkesztve ]
-
Nemgézaa
csendes tag
Sikerült, köszönöm mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i3-4GEN I 6GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i3-4GEN I 8GB I 240SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3GEN I 8GB I 128SSD I NVIDIA I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- i5 10400 + RTX 3060 + 16GB DDR4 Igényes GAMER PC
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó rendszerhűtő ventilátorok egyben is, külön is / 120 mm / Akasa, Cooltek, Be quiet
- "KERESEK" Thrustmaster Simtask Farmstick
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS STRIX GTX 960 DirectCU II 4GB OC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest