Új hozzászólás Aktív témák

  • Skynet258

    veterán

    Sziasztok!

    Igyekeztem olvasni, de kissé összezavarodtam. :B
    Elég régóta van Revolutom-om, de igazából nem nagyon használtam semmire. Most az jutott eszembe, hogy mivel nemsokára Horvátországba megyünk nyaralni, ott használnám. Töltenék rá forintot sima debit kártyáról és hitelkártyáról is (mindkettő CIB-es), Apple Pay használatával, amit aztán app-on belül átváltok Euro-ra (persze nem egy hétvégi napon), eddig azt gondolom ez nem problémás.
    A Revolut fizikai kártyám Visa, a virtuális Mastercard. A fizikai kártyát használnám Apple Watch-ra berakva, ez is tiszta sor. Ha kápét kéne kivennem akkor szintén a fizikai kártyát használnám (megvan már a Dropbox-os lista, hogy elvileg hol ingyenes a készpénzfelvétel horvátban). Viszont most szűrögetve a topikot találkoztam a BIN-es dologgal, miszerint a kártya száma megmutatja milyen BIN-es az adott kártya, ha jól értem fizetésnél a terminál megkérdez(het)i, miben szeretnék majd fizetni (értelemszerűen euróban, az lesz már váltva a Revolutban). Viszont amit nem értek, hogy a fizikai kártyám BIN (és ezen oldal) alapján francia. A virtuális kártyám liechtensteini, egy most létrehozott virtuális kártyám holland. Ez most azt jelenti, hogy mindegyik virtuális kártya használtánál a horvát POS megkérdezi majd, hogy miben terheljen (az adott "BIN ország" szerinti pénznemben)?
    Vagy baromságot beszélek és igazából ne érdekeljen ez a BIN dolog? :DDD Érdemes lehet jeleznem fizetésnél, hogy EUR-ban terheljenek?

    Lehet ez sokatoknak evidens, és tényleg bocs a hülye kérdésekért (álltam én is a másik oldalon sokszor szóval megértem :D ), de szeretem érteni a dolgokat. :R

    https://geekpulse.hu

Új hozzászólás Aktív témák