Új hozzászólás Aktív témák

  • instantwater

    addikt

    válasz Ixion77 #10098 üzenetére

    Komolyan 1000 EUR cashhel mész nyaralni, mert hátha ledöglik az autó és a terminál is a szervízben? És nincs a környéken ATM?
    Azért nem értem mire ez a nagy készpénzimádat, mert egy FinTech topikban vagyunk. Az lenne a lényeg, hogy készpénzt csak ritkán veszünk ki, és amit csak lehet elektronikusan kártyával vagy átutalással fizetünk, mindeközben valaki arra akarja használni a Curvet, hogy levegyen 2000 GBPt.

    Lehet, hogy csak én vagyok elkényeztetve itt UKban, hogy kb mindenhol van terminál és működik is, és sokmindent lehet előre online fizetni pl nyaralás, kocsijavítás, stb.

    De otthon jártam már úgy valóban, hogy nem volt terminál, és ha volt is, nem működött.

    Kedvenc sztorim egy étteremben történt, ahol azért nem tudtunk kártyával fizetni mert idézem a pincérlányt: "A főnök nem vett papírt a gépbe". Szépen lejáratta a főnökét.

    De amikor hazalátogatok sincs nálam több készpénz 20-30.000 Ftnál, mert első, hogy kártyát próbálok használni mindenhol, ahol pedig nem lehet oda van a fent említett készpénz összeg, de akkor sem 2000 GBP, és ha mégis hozzá kell nyúlnom a fenti néhány tízezer forinthoz, akkor a legközelebbi automatánál veszek ki újabb néhány tízezret ingyen, Revoluttal.
    Nem tömöm ki magam egy köteg pénzzel, mert sok helyet foglal, utálom az aprót, és el is tűnhet/veszhet/lophatják.

    Ezbaz én álláspontom, örömmel elfogadom más álláspontját is, csak szeretném megérteni, hogy nyaraláson szállás fizetésen kívül mire kellhet 2000 GBP cash.

    Esetleg egy olyan országban ahol imádják a készpénzt, és csak ATM az egyetlen módja, hogy pénzhez juss, mert a boltok nem fogadják el a kártyát, és az egész család ott lesz két hétig.

Új hozzászólás Aktív témák